Antavilių pensionato atstovė: koronavirusu iš viso serga 196 gyventojai ir 58 darbuotojai

Per praėjusią parą nustačius 53 naujus COVID-19 ligos atvejus Vilniuje veikiančiame Antavilių pensionate, čia iš viso šia infekcine liga serga 196 gyventojai ir 58 darbuotojai, sako Antavilių pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė.

„Per praėjusią parą susirgo 11 darbuotojų ir 42 gyventojai. (...) Šiuo metu serga 196 gyventojai ir 58 darbuotojai. Iš viso pensionate yra 273 gyventojai ir 153 darbuotojai, bet ne visi jie tiesiogiai dirba su globotiniais. Tiesiogiai dirbančių turim apie 120“, – BNS trečiadienį sakė B. Šarakauskienė.

Savo ruožtu Nacionalinis sveikatos centras (NVSC) teigia, kad pensionate serga 222 gyventojai ir 69 darbuotojai.

Pensionato direktoriaus pavaduotoja teigė, jog aiškinsis, kodėl nesutampa sergančiųjų skaičiai.

Vėliau NVSC informavo, jog centro pateikti skaičiai nurodo ne sergančiųjų, o bendrą užsikrėtusiųjų skaičių.

„Tai yra visi su protrūkiu siejami atvejai, nevertinant, ar žmonės šiuo metu serga, ar jau yra pasveikę“, – BNS sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Anot B. Šarakauskienės, šiuo metu globotinius prižiūri 68 darbuotojai, jiems talkina savanoriai.

„Poilsio dienomis buvo po 11 savanorių, šiandien yra trys, vakar panašiai irgi tiek buvo. (...) Bet atsiranda vis daugiau darbuotojų, kurie pasveiksta, grįžta į darbą, tai po truputį darbuotojų situacija gerės, tik globotinių situacija negerėja, kas labiausiai liūdina“, – teigė pensionato direktoriaus pavaduotoja.

Anot pensionato direktoriaus pavaduotojos, infekcinė liga pradėjo plisti prieš Kalėdas, susirgimą nustačius keturiems gyventojams.

„Prasidėjo nuo keturių asmenų, nuo vieno skyriaus, po to atsirado kituose skyriuose. Tiesiog plinta liga, darom tyrimus kas tris dienas“, – sakė B. Šarakauskienė.

Jos teigimu, koronavirusas įstaigoje greičiausiai paplito nuo darbuotojų, nors šie ir saugojosi, dėvėjo apsaugos priemones, laikėsi infekcijų kontrolės reikalavimų.

„Tik nuo darbuotojų (...). Jie naudoja visas priemones, mus NVSC ir tikrina, ir konsultuoja, turim pakankamai priemonių“, – kalbėjo ji.

J. Petravičienės teigimu, epidemiologai taip pat mano, jog gyventojai ir darbuotojai užsikrėtė nuo besimptomių darbuotojų. Pasak jos, specialistai Antavilių pensionate pastaruoju metu lankėsi tris kartus.

„Įstaigoje buvo lankomasi siekiant užtikrinti, kad būtų tinkamai organizuotas personalo darbas, tinkamai formuojamos darbuotojų komandos, sutvarkytas zonų skirstymas įstaigoje“, – sakė ji.

Tai – antras kartas, kuomet įstaiga tapo koronaviruso židiniu. Pirmieji ligos atvejai čia nustatyti pernai pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Antaviliu senukai jau antra karta serga. Atsimenam kaip pavasari Antaviliai visi buvo iskrite. Dabar jau antra karta serga. Smagu maustyti besmegenius baudziauninkus. O kiek tukstanciu nuplauke gelbejant Antaviliu senjorus. Aukso kasyklos tie globos namai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių