Aistros dėl daugiau nei pusę milijono kainuosiančių aikštelių

  • Teksto dydis:

Daugiau nei pusę milijono sostinei kainuosiančios poilsio aikštelės jau kelia aistras. Vieno iš daugiabučių rajono gyventojai ne juokais supyko išvydę, kur savivaldybė jiems suprojektavo naują laisvalaikio vietą, praneša LNK žinių tarnyba.

 

O ši atsiveria tiesiai į automobiliais užgrūstą gatvę ir sausakimšus konteinerius, tačiau Vilniaus savivaldybė prašo kantrybės. Anot jos, pavasarį situacija kardinaliai pasikeis.

„Vaizdas tiesiai į konteinerius, tiesiai į gatvę, policija važinėja. Kas čia eis sėdėti? Visi ateina, pasižiūri ir praeina pro šalį“, – sakė moteris.

„Kai pamatėme, kad čia kažkas vyksta, nustebome. Čia labai nepatogi vieta. Mašinos šalia važinėja“, – teigė kita moteris. 

„Ar čia vietoje pastatyta? Nėra proto. Reikėjo nors tarp namų arba parkelyje, tik ne čia. Tai yra pinigų išmetimas“, – emocingai kalbėjo vyresnio amžiaus vyras.

„Man tai jokio skirtumo. Aš nesėdžiu ant suolelių, todėl man neaktualu. Na, prie konteinerių gal vaizdas nelabai geras“, – sakė jaunas vyras.

„Aš čia neužeisiu, neturiu laiko tokiems dalykams“, – tikino vaikinas.

„Aš tai teigiamai vertinu. Turime vietą, kur rinktis bendruomenei. Jei bendruomenė kažkuo nepatenkinta, tai reikėjo anksčiau kalbėti, dabar šaukštai po pietų“, – kalbėjo kitas jaunas vyras.

„Mano nuomone, nieko čia baisaus. Vasarą galima ateiti pasėdėti“, – samprotavo vyresnio amžiaus moteris.

Vilniaus savivaldybė teigia, kad visos sostinėje įkurtos žaliosios stotelės yra derinamos su daugiabučių namų seniūnais.

„Yra sudaryta darbo grupė šitoms žalioms salelėms parinkti. Seniūnija siūlo galimas vietas, kur galbūt gyventojams būtų aktualu tą žalią salelę įrengti. Darbo grupė įvertina visas galimybes, patvirtina ir įrengia“, – pasakojo Vilniaus miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius. 

Anot savivaldybės, minėtoje sostinės vietoje žaliąją salelę nuo automobilių ir panoramos į konteinerius apsaugos čia atsirasiantys dešimt medžių, 117 krūmų ir 220 žolinių augalų.

Tačiau sužaliavęs Vilnius pigiai nekainuos. Vienos salelės kaina apie 6-7 tūkst. eurų. Vilniuje jau įrengta 50 žalių salelių, dar 50 įrenginėjama.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grikis

Grikis portretas
Graziai gyvenam alkani ir basi , vazinejam duobetais keliais !!!!!

Marazmo sales

Marazmo sales portretas
Jis visos be isimties irengtos isnaikinus zalia veja,saules atokaitoje ir veju pagaireje,kur nera ne vieno medzio,o salia arba automobiliu prigrustos aiksteles,arba siuksliu kinteineriai,arba tiesiog pries daugiabuciu laiptines. Ne vienas zmogus nesedes nei vejyje nei ant saules.Visi iesko pavesio,suoleliu toliau nuo zmoniu,namu ir masinu. Tiesiog i bala ismesti pinigai. Kas jas projektavo- turetu buti nubaustas uz toki pinigu issvaistyma.

Vilnietė

Vilnietė portretas
Vilniuje, Savanorių g, rajone, netoli Maxima matau 2 tokias aikšteles (kurios padarytos sunaikinus žalią veją) ir nors pro jas praeinu beveik kiekvieną dieną, skirtingu laiku, teko tik vieną kartą pamatyti du žmones, sustojusius prie jų pasikalbėti.Niekam jos nereikalingos (gal tik EUR įsisavinimui?), nes netoliese pavėsyje po medžiais yra patogūs suoliukai, ten ir sėdi žmonės, o ne ant kepinančios saulės vasaros metu ar lietui lyjant rudenį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių