Aiškinsis, ar Kūno kultūros fondo vadovas galėjo kritikuoti savo darbovietę

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį rinksis į pirmą posėdį spręsti, ar Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo vadovas, dirbantis Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD), turėjo teisę viešai kritikuoti šią įstaigą.

Teismo prašoma panaikinti KKSD direktoriaus Edžio Urbanavičiaus skirtą papeikimą KKSD dirbančiam Aivarui Salamakinui, kuris, taip pat vadovaudamas Kūno Kultūros ir sporto rėmimo fondui, viešai išsakė kritiką KKSD ir gavo papeikimą, nes, pasak KKSD, nesilaikė darbuotojams taikomų reikalavimų.

„Man nekyla jokių abejonių, kad šis papeikimas susijęs su permainomis fonde, kuriam pradėjau vadovauti. Tokiais grubiais metodais siekiama ne tik nebeleisti reikšti departamento vadovybei nepatogios nuomonės viešai, bet ir galimai daryti spaudimą man, kaip fondo vadovui“, – išplatintame pranešime teigia A. Salamakinas.

Kritikuoti nėra problemos, tegu kritikuoja, kas nori, mane kritikuoja jau ketvirti metai visur, bet kritikai turi būti pagrindas.

KKSD Kūno kultūros ir sporto strategijos skyriaus patarėjas A. Salamakinas į teismą kreipėsi iš departamento generalinio direktoriaus liepos pabaigoje sulaukęs raštiško papeikimo dėl nesuderintų veiksmų, susijusių su departamento fondo tarybos veikla bei išsakytos nuomonės viešai apie problematiką sporte ir fondo veikloje.

Jam papeikimą paskyręs E. Urbanavičius sako, kad kalbėdamas apie įstaigą, kuriai atstovauja, A. Salamakinas turėjo laikytis tam tikrų taisyklių.

„Atstovas atstovauja, o ne kritikuoja“, – sakė E. Urbanavičius.

Pasak jo, nepaisant išsiskyrusio požiūrio, keblumų bendraujant darbiniais reikalais su A. Salamakinu nekyla.

„Kritikuoti nėra problemos, tegu kritikuoja, kas nori, mane kritikuoja jau ketvirti metai visur, bet kritikai turi būti pagrindas. Antras dalykas, tai nebuvo kritika, tai buvo... švelniai pasakysiu – tikrovės neatitinkanti informacija“, – kalbėjo KKSD direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių