Žmogaus tyrimų laboratorija pagal O. Koršunovą „Dugne“ atvyksta į Trakus

  • Teksto dydis:

„Dugne“ pagal Maksimo Gorkio pjesę įprastai būna vienas dažniausiai į tarptautinius festivalius užsienyje kviečiamas Oskaro Koršunovo spektaklis. Deja, visame pasaulyje siautėjanti pandemija kardinaliai pakoregavo teatralų planus. Gastrolės po Lietuvą tapo itin intensyvios. Ne išimtis ir spektaklis „Dugne“, kurio kūrybinė komanda jau šį sekmadienį, spalio 18 d. atvyksta į Trakus.

Pasak spektaklio režisieriaus, „Dugne“ - tai tarsi laboratorija, kurioje aktoriai kartu su žiūrovais bando atrasti atsakymą į klausimą, kas yra žmogus?

„Man džiugu, kad šiame spektaklyje labai atvirai kalbama apie žmogų. Nebūtinai apie sėkmės lydimą – tiesiog apie žmogų. Šių, o gal ir visų laikų paradoksas yra tas, kad nusileisdami į patį dugną ten randame vertingiausius dalykus tiek profesine, tiek žmogiškąja prasme. Tokia yra ir aktoriaus profesija – visą laiką jausti dugną, bet neprarasti žmogiškumo“, – teigia O. Koršunovas.

Pagrindinį alkoholizmo kamuojamo Aktoriaus vaidmenį sukūrė Darius Gumauskas. Šis vaidmuo jam atnešė svarbiausią Lietuvos teatrinį apdovanojimą - Auksinį scenos kryžių.

„Turbūt gerai supratau temą – mačiau daug pavyzdžių aplinkiniame gyvenime“, – teigia D. Gumauskas, „Dugne“ sukūręs alkoholizmo kamuojamo Aktoriaus vaidmenį.

Spektaklyje vaidina aktoriai, jau tapę nuolatiniais O. Koršunovo kūrybiniais bendražygiais. Tai Darius Gumauskas, Dainius Gavenonis, Giedrius Savickas, Rytis Saladžius, Darius Meškauskas, Jonas Verseckas, Tomas Žaibus, Rasa Samuolytė ir Nelė Savičenko.

„Besirenkančius žiūrovus pasitinkame kaip svečius. Tokios ankštos erdvės pasirinkimas yra ne užsidarymas, o priešingai – atsivėrimas. Kuo didesnė salė, kuo toliau nuo žiūrovų, tuo labiau užsidarai. Kada esi čia pat, arti, užtenka tik pagalvoti, o žiūrovas jau mato. Čia meluoti nereikia. Tai ir yra didžiausias malonumas“, – apie spektaklio metu įvykstančią itin artimą aktorių ir žiūrovų akistatą kalba Barono vaidmenį sukūręs aktorius Darius Meškauskas.

Spektaklis „Dugne“ (pagal Maksimą Gorkį, režisierius Oskaras Koršunovas) – jau šį sekmadienį, spalio 18 d., Trakų kultūros centre (Vytauto g. 69, Trakai). Spektaklio pradžia 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių