Vilniuje pristatoma A. Jendovickio paroda „Privatus miesto peizažas“

Antradienio vakarą Vilniaus fotografijos galerijoje atidaroma Artūro Jendovickio fotografijų paroda „Privatus miesto peizažas“.

Šis fotografijos projektas leidžia visuomenei pažvelgti pro privačių butų, buvusių ir esamų galios struktūrų, švietimo įstaigų langus ir pamatyti Vilniaus miestą iš naujos perspektyvos.

„Dažnai nesusimąstome, kokią didelę įtaką turi mus supantys žmonės, daiktai, emocijos ir aplinka. Terpė, kurios supamas auga žmogus, laikui bėgant, jį formuoja, gali nukreipti viena ar kita linkme. O kaipgi vaizdas, kurį matome pro langą? Vieta, kurioje gyvename ar dirbame, ir tai, ką regime pro langą, vienaip ar kitaip veikia žmogaus emocinę bei psichologinę būseną, aplinką ir gyvenimą. Noras suprasti, kaip pro langą regimas vaizdas daro įtaką žmogui, ir buvo pagrindinis šios temos akstinas“, – sako autorius.

Norint visą dėmesį sukoncentruoti į pro langą matomus vaizdinius, žmonės fotografijose nefiksuojami. Tačiau žiūrovui suteikiama galimybė iš interjere matomų detalių ir fotografijų pavadinimuose esančių raktažodžių pačiam susikurti ten gyvenančio ar dirbančio žmogaus vaizdinį ir pro langą pažvelgti jo, savo ar autoriaus akimis.

Artūras Jendovickis (gimęs 1988 metais) Vilniaus dizaino kolegijoje baigė Fotografijos ir medijos meno specialybės studijas. 2016 m. menininko darbai pateko tarp geriausių architektūros kadrų konkurse „Sony World Photography Awards“. 2018 m. A. Jendovickis užėmė III vietą Lietuvos fotomenininkų sąjungos organizuojamame konkurse „Debiutas“.

Paroda veiks iki gruodžio 7 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmona vienai nakciai

zmona vienai nakciai portretas
na cia filmas TKS DAR YRA seialas DRAUGAI ir senojiVilniaus dokumentik issavivaldybes archyvu PRIVATUS MIESTO PEIZAZAS suoliukaivisuomeniniai dejakurybaliaudies. saugoma siauliu archyva jiesenienospatinka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių