Vilniaus knygų mugės Kultūros centrų salėje – nuo polkos iki džiazo

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą Vilniaus knygų mugėje įsikūrusi Lietuvos kultūros centrų salė vasario 20–23 d. taps muzikalia šokančia, dainuojančia ir bendraujančia erdve, pristatysiančia visuomenei aktyvią ir įdomią mūsų miestų ir miestelių kultūrinę veiklą.

Kultūros centrų salė lankytojams paruošė itin spalvingą programą – visas keturias mugės dienas salėje vyks susitikimai, įtraukiančios diskusijos, gyvo garso koncertai, pasirodymus surengs per 50 profesionalaus ir mėgėjų meno kolektyvų, iš viso scenoje pasirodys per 800 atlikėjų.

Pirmą Knygų mugės dieną 11 val. Lietuvos kultūros centrų salė visus pakvies į iškilmingą atidarymo renginį, susirinkusius sveikins Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa, koncertuos Lietuvos kultūros centrų vadovų choras.

Tądien taip pat vyks diskusijos „Lietuvos kultūros pulsas“ ir „Regionų kultūra žiniasklaidoje“, kuriose dalyvaus žymūs meno ir kultūros žmonės, žurnalistai, politikai, visuomenės atstovai. Koncertuos Petras Vyšniauskas ir saksofonininkų kvartetas, gros tradicinė kapela „Ratilai“, smagiai pasišokti kvies etninės kultūros akcijos „Visa Lietuva šoka“ rengėjai ir dalyviai.

Visos Knygų mugės metu Kultūros centrų salėje vyks 2020 m. Lietuvoje organizuojamų ryškiausių renginių pristatymai.

Lankytojai sužinos apie kūrybines interpretacijas pristatantį šiuolaikinio folkloro festivalį „Suklegos“, unikalų renginį „Pėdos marių dugne“, skirtą Kauno marių užlietų kaimų tradicijoms puoselėti, apie tarptautinius folkloro festivalius „Baltica“, „Griežynė“, „Skamba skamba kankliai“, vaikų chorų festivalį „Europa Cantat Junior“, šių metų vasarą į mūsų sostinę sukviesiantį aukščiausio lygio chorinės muzikos žvaigždes ir chorus ne tik iš Europos, bet ir iš viso pasaulio.

Salėje veiks dvidešimt stendų, kuriuose įsikurs kultūros centrai, jų filialai, skatinantys įvairių žanrų meno plėtrą, puoselėjantys nacionalinės kultūros tradicijas. Tikrai ne vieną pradžiugins galimybė susipažinti su regionuose vykstančiais muzikos, šokio, teatro, etninės kultūros festivaliais, koncertais, konkursais, liaudies meno dirbinių parodomis, padiskutuoti apie regionų kultūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių