Vilniaus čiuožykloje – išsiilgę žiemos pramogų: prie įėjimo driekiasi eilės

  • Teksto dydis:

Lyg šokių aikštelėje šviesų nutvieksti vilniečiai ledą raižo pačiūžomis. Tokia šventinė atmosfera – specialiai įrengtoje lauko čiuožykloje, sulaukusioje tokio susidomėjimo, kad prie įėjimo jau driekiasi eilės, praneša LNK.

Čiuožykloje ir tie, kurie turi patirties, ir tie, kurie ant ledo – pirmą kartą. Jaučiantis nedrąsiai, į pagalbą galima pasitelkti simpatišką „asistentą“.

Stop kadras

„Puikūs įspūdžiai, gera žiemos pramoga, smagu“, „Trečią kartą atvykstam, nes vaikas nori pačiuožinėti, prašo“, – teigiamais atsiliepimais dalijosi lankytojai.

Vienu metu čia gali čiuožti 68 žmonės, dažnu atveju – ypač savaitgaliais – tiek ir susirenka. Kitiems belieka tik žiūrėti.

„Labai gražu, labai gražios šviesos, patinka disko kamuolys, ledas galėtų būti labiau nuvalytas, pačiūžos galėtų būti šiek tiek geresnės. O šiaip – patinka“, – įspūdžių kupina kalbėjo kita čiuožyklos lankytoja.

Ledas traukia ir mažuosius, ir senjorus. Susidomėjimas – didžiulis.

„Matyt, Vilniuje trūksta žiemos pramogų, tai labai smagu, kad atsirado šis taškas. Vienintelis nepatogumas vilniečiams yra toks, kad jeigu yra didelis srautas žmonių, tai tikrai tenka luktelti eilėje“, – teigė VŠĮ „Active Vilnius“ atstovė Karolina Dilytė.

Kai kam teko eiti net kelis kartus, kad pakliūtų ant ledo.

„Buvau savaitgalį, sekmadienį vakare, tai kai atėjau į pirmą seansą, negavau bilieto, jau buvo visos vietos užimtos“, – dalijosi dar vienas lankytojas.

Šiemet – kitaip nei pernai, čiuožykla – su stogu ir įrengta ne Lukiškių aikštėje, o prie Baltojo tilto. Tokia konstrukcija areną puikiai apsaugo nuo permainingų orų. Čiuožėjams taip pat patogiau – nei lietus, nei sniegas netrukdo. Koją pakišti gali tik pusiausvyros praradimas.

„Aišku, vienas, kitas kritimas kur nors minkštai ant ledo – be to, turbūt, neįmanoma, bet didesnių incidentų neturėjome ir tikrai labai tikimės, kad ir neturėsime“, – sakė K. Dilytė.

Stop kadras

O kaip nepaslysti? Patarimais dalijosi ir patys čiuožėjai.

„Kai žmogus bijo griūti, tada yra blogiausia. Tada jis varžo savo judesius ir negali net išmokti čiuožti“, „Reikia ryžtis, mums yra paruošti nuostabūs mūsų galimybių siurprizai ir mes jų neišnaudojame. Mes išnaudojame tiktai trečdalį gal“, – dalijosi čiuožėjai.

Čiuožykla atverta paskutinį lapkričio savaitgalį ir veiks iki vasario pabaigos. Per mažiau nei mėnesį čia apsilankė jau keli tūkstančiai žiemos pramogų mylėtojų.

„Jau skaičiuojame daugiau negu penkis tūkstančius žmonių. Vieno seanso metu, t. y. vienos dienos metu, ypač savaitgaliais, čiuožia apie 800 žmonių. Plius dar darbo dienos, tai jau susidarė tūkstančiai“, – pasakojo K. Dilytė.

„Čia dalykai, kurie labai padeda laikyti pusiausvyrą, pakelia nuotaiką ir netgi jaunatvę“, „Ne kiekvienas moka išlaikyti pusiausvyrą – kaip ir su dviračiu ne visi moka važiuoti“, – apie čiuožimo teigiamas puses kalbėjo čiuožyklos lankytojai.

„Šis objektas yra lyg ir lauko zona, tai mes laikomės elementarių lauko zonai skirtų reikalavimų: dėvėti kaukių čiuožimo metu yra nebūtina. Be abejo, jeigu matome, kad yra didelė eilė, tada yra rekomenduotina jas užsidėti“ – apie saugumo reikalavimus čiuožykloje pasakojo K. Dilytė.

Pačiūžas galima išsinuomoti vietoje arba atvykti su savomis.

„Girdėjome, kad yra atvykusių ir iš Kauno, ir iš Šiaulių tiesiog pasižiūrėti, kas čia darosi, kaip čia tas Vilnius gyvena, kokią čiuožyklą turi“, – kalbėjo K. Dilytė.

Per specialius seansus čiuožti galima nemokamai. Laukiami moksleiviai, senjorai, o savaitgaliais – visi, nuo 10 val. ryto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių