Vasara mieste: iš karščio svaigulio Vilniečius budins nemokami „Vasaros kino“ seansai

  • Teksto dydis:

Fenomenu tapęs netikėtų lauko kino seansų projektas „Vasaros kinas“ sugrįžta į Vilniaus miesto pievas naujam tropiniam sezonui. Pirmasis seansas ant Tauro kalno vyks jau pirmadienį, liepos 19 d. – patirtis rodo, kad niekas taip neatgaivina po sunkiausios savaitės dienos, kaip „Kino pavasario“ filmai ir kartu kvatojantys draugai bei bendraminčiai.

Ir taip visą likusią vasarą. Tūkstančius žmonių į vaizdingas Vilniaus miesto vietas pritraukiantys „Vasaros kino“ seansai kvies išsitiesti pledus ir prisiminti pasiilgtą bendrumo jausmą. Renginiai vyks tik esant geram orui, o jų datos, vietos ir filmai bus atskleidžiami likus vos kelioms dienoms iki seanso. Organizatoriai sako, kad netikėtumas yra dalis „Vasaros kino“ žavesio.

Renginiai ankstesniais metais vyko Lukiškių kalėjime, Barbakano kalno papėdėje, pievoje greta Vingio parko tilto, Fabijoniškių stadione, o šiemet stebins dar neišbandytomis erdvėmis.

„Kino žiūrėjimas po atviru dangumi ir dar būryje kitų kiną mylinčių žmonių yra ypatinga patirtis, tad visiems leidžiantiems vasarą mieste labai rekomenduoju pajausti tą atmosferą. Šiemet pakviesime ir į naujas vietas, kuriose filmai, tikėtina, dar niekada nebuvo rodyti, o sezono pabaigai kartu su projekto partneriu „Cgates“ esame suplanavę šį tą ypatingo“, – užsimena projekto vadovas Konradas Kazlauskas.

Jo teigimu, žmonės mėgsta staigmenas, tad vasaros pabaigoje bus pristatytas dar vienas naujas renginio formatas.

Organizatorių nuotr.

„Prisidėti prie tokios kūrybiškos komandos idėjų – vienas malonumas. Šią vasarą uždarysime kartu su žiūrovais slaptame vidurnakčio seanse, kurio koordinates atskleisime tik iš anksto užsiregistravusiems dalyviams. Klausiate kaip užsiregistruoti? Teks ateiti į seansą ant Tauro kalno ir patiems viską sužinoti“, – daugiau detalių neišduoda „Cgates“ marketingo vadovė Dovilė Filmanavičiūtė.

Programoje – „Kino pavasario“ hitai

Pirmojo vakaro repertuare bus rodomi du prancūziški filmai: 18.30 val. jautri drama apie svajones „Gagarinas“ (Gagarine), o 21 val. – tikra istorija paremta komedija „Triumfas“ (The Big Hit).

Filmo „Gagarinas“ veikėjas Juris gyvena Paryžiaus priemiestyje ir svajoja tapęs astronautu nuvykti į kosmosą. Deja, atnaujinus miesto planą, Gagarino daugiabutį, kuriame jis glaudžiasi, numatyta nugriauti. Draugų šeimoms išsikraustant į naujus būstus, Jurį supantis pasaulis pradeda nykti. Tačiau vaikinas nežada lengvai pasiduoti.

„Gagarine“ mums buvo svarbu parodyti kasdienį Prancūzijos veidą. Nejaučiame jį matantys nei televizijoje, nei kine. Norėjome pasakyti, kad skurdžiuose rajonuose gyvena jauni, nuostabių svajonių turintys žmonės“, – apie filmą „Gagarinas“ pasakoja jo režisieriai Fanny Liatard ir Jérémy Trouilh.

Filmo „Triumfas“ pagrindinis veikėjas talentingas, bet vargstantis aktorius Etjenas taip pat turi svajonę – sugrįžti į sceną. Jis nusprendžia suorganizuoti teatro dirbtuves kalėjime, kurių tikslas – pastatyti spektaklį pagal įžymiąją pjesę „Belaukiant Godo“. Visų nuostabai pasirodymas sulaukia itin didelio pasisekimo, dėl to kaliniams išduodamas leidimas pasirodymus organizuoti už kalėjimo ribų. Tik ar viskas pasibaigs sėkmingai?

„Mano filme susiduria du skirtingi pasauliai, dvi skirtingos kultūros – teatro ir kalėjimo. Ši neįprasta situacija nupurto stereotipus, klišes ir leidžia kurti komediją. Kalėjimą visada įsivaizduojame tamsia ir beviltiška vieta, o man norėjosi įleisti ten šiek tiek šviesos, oro ir vaizduotės“, – pasakoja filmo režisierius Emmanuelis Courcol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių