Unikalus pasaulio tyrinėtojas fotografas R. Danisevičius kviečia į parodą

  • Teksto dydis:

Lapkričio 7 dieną, 18 val. Lietuvos spaudos fotografų klubas kviečia į Vilniaus rotušę (Didžioji g. 31), kur vyks fotografo Ramūno Danisevičiaus parodos „LIKĘ“ atidarymas.

Fotografas R. Danisevičius, unikalus pasaulio tyrinėtojas, kviečia apsilankyti parodoje ir pamatyti, kaip kasdieniu stebėjimu autorius dokumentuoja santykį su mus supančia aplinka.

Parodoje bus eksponuojama R. Danisevičiaus kūryba atlikta bei pateikiama įvairiomis technikomis: nuo tradicinės žurnalistinės fotografijos veidrodiniu fotoaparatu, spalvotų pinhole iki socialiniuose tinkluose „Instagram“ bei  „Facebook“ publikuojamų fotografijų su komentarais. Autorius teigia, kad fotografijų, atliktų su viena ar kita fototechnika, neišskiria kaip atskiro projekto. „Telefonas labiau primena užrašų knygelę, kurioje gali viską pasižymėti. O štai su juostiniais fotoaparatais kiek kitaip – daugiau apgalvoti kadrai, nespaudi visko iš eilės. O juk ir miesto tema, kuri atsispindi mano kūryboje, praktiškai niekada nesibaigia, ją gali daryti įvairia technika nuo pavasario iki pat žiemos. O tada belieka paimti kažkokią dalį ir iš jos daryti parodą“, – mintimis dalijasi R. Danisevičius.

Socialinių medijų poveikis, keičiantis gyvavimą visuomenėje, keičia ir šiuolaikinę estetiką ir jų veikimą pasaulyje ir jų santykį su individualia patirtimi. Autoriaus darbuose skleidžiasi šiuolaikinės visuomenės deformacijų kritika, gyvenimas perkeliamas į miestą, vaizdinė kodavimo sistema metaforas fiksuoja tiesiogine prasme, o buities vaizdus simboliškai. Autoriaus valia paskirti savo meistrystę šiuolaikinio socialinio metraščio sudarymui plečia ir bendrą Lietuvos vizualaus meno kontekstą.

Pats R. Danisevičius, paklaustas, kokia prasmė rengti parodas, jei nuotraukos prieš tai atsiduria socialiniuose tinkluose, teigia, kad norisi gyvai susitikti ir pabendrauti tiek su socialiniuose tinkluose jo darbus sekančiais žmonėmis, tiek su tais, kurie paskyrų socialiniuose tinkluose neturi. „Facebook“ paskyroje gali turėti tūkstančius draugų, o išėjęs į gatvę pasijausti labai vienišu. Todėl norisi rengti parodas, pasimatyti su draugais, pabendrauti su tais, kurie mano kūrybą seka ne socialiniuose tinkluose“, – teigia parodos autorius.

Parodoje bus eksponuojama ir jaunųjų R. Danisevičiaus kolegų kūryba. Jie pristatys savo fotografijas, kurios, jų nuomone, buvo sukurtos dėl R. Danisevičiaus kūrybos ir asmenybės įtakos. Parodos autorius džiaugiasi, kad jaunieji autoriai turės galimybę parodoje eksponuoti ir savo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių