Sostinėje įvyko intymus G. Vilkickytės koncertas: publiką nustebino ir keletas staigmenų

  • Teksto dydis:

Lietuviškos muzikos fenomenas, visai neseniai muzikos apdovanojimuose „M.A.M.A. 2021“ pripažinta kaip metų proveržis, dainininkė Gabrielė Vilkickytė ir toliau drebina muzikos industriją. Ketvirtadienio vakarą Lukiškių kalėjime, Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje, buvo surengtas trigubas įvykis – pristatytas dokumentinis filmas apie atlikėjos kūrybos procesus, įvyko atviras pokalbis ir intymus akustinis koncertas.

Jau kurį laiką pramogų pasaulio užkulisiuose netyla kalbos apie G. Vilkickytės kūrybą, kuri išsiskiria savo organiškumu, tikrumu ir nesuvaidintomis emocijomis. Panašu, kad tai kūrėjai padeda ir sparčiai kylant karjeros laiptais.

Ketvirtadienio vakarą, unikalioje sostinės vietoje, Lukiškių kalėjime, įvyko vakaras, kuriame atlikėja ne tik surengė intymų 250 žmonių skirtą koncertą, bet ir įvyko dokumentinio filmo apie Gabrielės kūrybą premjera. Šio filmo kūrėju tapo jaunosios karto režisierius Benas Ąžuolas Šarka. Po filmo sekė atviras bei nuoširdus pokalbis su atlikėja.

„Vakar sugrojau ilgiausią savo koncertą gyvenime, visą valandą ir 45 minutes, nes pakeliui buvo pamesta laiko nuovoka ir rasta labai daug malonumo“, – apie praėjusį koncertą pasakojo Gabrielė.

G. Vilkickytė. / R. šeškaičio nuotr.

Koncerto metu gerbėjai išgirdo jau visų pamiltus G. Vilkickytės kūrinius. Tačiau publiką nustebino ir keletas staigmenų – vieną populiariausių kūrinių „Švelnumas“ atlikėja atliko kartu su netikėtai iš publikos į sceną atėjusiu atlikėju Domantu Starkausku, taip pat pristatė naują kūrinį „Pražys“, kurį artimiausiu metu išleis kartu su muzikos apdovanojimuose „M.A.M.A. 2021“ geriausia metų roko grupe pripažintais – „jautì“.

Renginyje pristatytą dokumentinį trumpo metro filmą apie atlikėjos albumo „Vilko švelnumas“ kūrybos procesus planuojama parodyti ir specialių seansų metu, kino teatruose.

Šis G. Vilkickytės koncertas unikalioje Vilniaus vietoje, tai nauja Lukiškių kalėjimo versija, pristatanti koncertų seriją, įkvėptą legendinio artisto Prince’o albumo „Piano & A Microphone 1983“. Intymūs pasirodymai su lietuvių muzikos kūrėjais vyks kiekvieną ketvirtadienio vakarą Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje iki pat gegužės. Jau ateinantį ketvirtadienį savo koncertą surengs atlikėja Migloko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Intymus? Ji gal ten nuoga grojo???

Anonimas

Anonimas portretas
Pagalvojau kitaip , perskaitęs apie " intymumą" .

Misle

Misle portretas
Bet mikrofonas ten yra...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių