Sostinėje – išankstinė brangiausio lietuviško kino filmo „Vesper“ premjera

  • Teksto dydis:

Vakar vakarą Vilniuje įvyko Kristinos Buožytės ir Bruno Samper filmo „Vesper“ nacionalinė premjera. Pasaulio festivalius apkeliavusį kūrinį pirmieji Lietuvoje pamatė į „Forum Cinemas Vingis“ susirinkę filmo kūrybinės komandos nariai, aktoriai, partneriai, industrijos atstovai. Šalies kino teatruose, kaip teigia kūrybinė grupė, brangiausias visų laikų lietuviškas filmas pradedamas rodyti rugsėjo 30 dieną.

„Maniau, kad prieš lietuvišką premjerą nebus ko nerimauti, bet visą šią naktį sapnavau, kad premjera vyksta, o filmas vis sukasi ir sukasi – atsibudusi supratau, kad tikrai jaudinuosi ir man tai labai didelis įvykis“, – su „Vesper“ kūrybine komanda pasirodžiusi scenoje atviravo K. Buožytė.

Raudonuoju kilimu į premjerą žengė kviestiniai svečiai: Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis, kino kritikė Izolda Keidošiūtė, režisieriai Emilis Vėlyvis ir Ernestas Jankauskas, aktorės Toma Vaškevičiūtė, Elžbieta Latėnaitė, Valda Bičkutė, šokėjas ir aktorius Gytis Ivanauskas, menininkė Jolita Vaitkutė, fotomenininkas Lukas Gricius, kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas ir kiti.

„Linkiu šiam filmui tapti žiūrovų lankomiausiu lietuvišku darbu šiemet! Įspūdingas ir ne kitaip. Sakau – bėgte. Ir savų palaikyt, ir pažiūrėt kaip Holivudą vejamės“, – po seanso komentavo rinkodaros specialistė, kino gerbėja Dovilė Filmanavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liuks

Liuks  portretas
Kuo mažiau JAV pramonės tuo geriau, man viskas tinka išskyrus JAV pramonė monopolį. Kur glusiai gauna dešimtis milijonų už darželio vaidmenis...

skiep

skiep portretas
aciu centro komitetui ir gasanovui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių