Nacionaliniam operos ir baleto teatrui vadovaus L. Vilimienė

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui (LNOBT) vadovaus dabartinė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, antradienį pranešė Kultūros ministerija.

Iš konkurse dalyvavusių šešių pretendentų ji surinko daugiausiai komisijos balų.

Konkursas vyko baigiantis dabartinio teatro generalinio direktoriaus Jono Sakalausko kadencijai.

Operos solistas, kompozitorius J. Sakalauskas teatrui vadovauja nuo 2018-ųjų, prieš jis tai vadovavo Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui.

Būtent pastarojo teatro vadove L. Vilimienė tapo pasitraukus J. Sakalauskui, prieš tai ji ilgus metus buvo LNOBT generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai.

L. Vilimienė taip pat dėsto muzikos vadybą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, anksčiau dirbo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje teorinių disciplinų dėstytoja, Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre vadovavo Informacijos ir reklamos skyriui.

„LNOBT kaip nacionalinės scenos meno organizacijos paskirtis – savo veikla bei jame dirbančių kūrybinių darbuotojų ir kolektyvų kūrybine veikla aukščiausiu meniniu lygiu pristatyti iškiliausius nacionalinės menines kūrybos laimėjimus, puoselėti, plėtoti ir skleisti Lietuvos kultūrą, formų ir žanrų įvairovę, kūrybiškai interpretuoti ir perteikti pasaulio kultūrų laimėjimus, kurti šiuolaikinio meno tradicijas, siekti stilistinės, žanrinės įvairovės, formuojant aukštesnius publikos poreikius, bei siekti kokybinio poveikio atlikėjams“, – teigia L. Vilimienė savo pristatytoje LNOBT perspektyvinėje penkerių metų veiklos programoje.

L. Vilimienė yra įgijusi muzikos istorijos specialybę tuometėje Lietuvos muzikos akademijoje bei vadybos magistro laipsnį BI Norvegijos vadybos institute ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

LNOBT vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių