Meno akcija Katedros aikštėje stabdoma – laukiama kitą trečiadienį padedamo taško

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Lietuvos klasikinio ir šiuolaikinio scenos meno oragnizacijos, kūrėjai, atlikėjai, menininkai, spektaklių ir koncertų rengėjai kreipėsi į šalies valdžios atstovus skubos tvarka peržiūrėti sprendimus dėl nemasinių kultūros renginių ribojimo ir pasiūlė konkretų planą, kaip galėtų vykti sceninio meno renginiai artimiausius tris mėnesius.

Todėl Lietuvos klasikinio ir šiuolaikinio scenos meno organizacijos nusprendė stabdyti savo akciją, numatytą šį penktadienį, gegužės 22 d. 12 val. Katedros aikštėje, ir ji nebus rengiama.

Gegužės 20 d., Vyriausybės pasitarime buvo pritarta šių kultūros organizacijų pasiūlytam planui, premjeras S. Skvernelis įsiklausė į šalies meno organizacijų kreipimąsi ir kitą trečiadienį ruošiamasi priimti oficialų Vyriausybės nutarimą dėl galimybės vykdyti šias scenos meno renginių veiklas ateinančius tris mėnesius nuo birželio 1 d.

Nors Vyriausybės nutarimas šiuo klausimu perkeltas į ateinantį trečiadienį, nacionalinės, valstybinės ir nevyriausybinės organizacijos tikisi, kad valdžios sprendimas nesikeis ir joms pagaliau bus suteikta galimybė dirbti – rodyti spektaklius, groti koncertus ir menine veikla palaikyti aukščiausią profesinę formą, o Lietuvos žiūrovai galės mėgautis muzika ir įdomiais, inovatyviais scenos meno kūriniais vasarą atvirose lauko erdvėse.

Todėl tūkstančiai menininkų, kūrėjų, atlikėjų, teatrų ir koncertinių organizacijų laukia oficialaus Vyriausybės nutarimo artimiausiame posėdyje gegužės 27 d., kuomet, tikimasi, bus padėtas taškas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių