Lietuvos nacionalinės filharmonijos vadovo konkursą laimėjo R. Prusevičienė

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerijos konkursą eiti Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinio direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė šios koncertinės įstaigos vadovė  Rūta Prusevičienė.

„Lietuvos nacionalinės filharmonijos muzikos kolektyvai sieks pristatyti klausytojams ir skaitmeninių platformų žiūrovams ryškiausias koncertines programas, surengs parodas, išleis istorinės dokumentikos leidinius, įrašus, organizuos diskusijų, radijo ir TV laidų, internetinių apžvalgų ciklą apie Lietuvos profesionalaus muzikos atlikėjų meno raidos etapus, pasaulines stilistines įtakas, žanrų specifiką, repertuaro prieinamumą klausytojams, akademinio muzikos meno tendencijas ir klausytojų ugdymą, vengiant turinio supaprastinimo ir pritaikymo masiniam skoniui. Taip pat pristatysime ryškiausius jaunosios kartos atlikėjus ir kūrėjus, subrandintus nepriklausomos Lietuvos valstybės ir kuriančius globalioje pasaulio muzikos scenoje“, – teigiama R. Prusevičienės pateiktame Lietuvos nacionalinės filharmonijos veiklos apžvalgoje ir 2022–2027 m. perspektyvinės veiklos plane.

Tolesnės veiklos programoje ji akcentuoja siekį ir toliau pristatyti muzikos reiškinius ir įvykius kituose kontekstuose šalia verslo, rinkodaros, kitų meno sričių. Bendradarbiaudama su tokiomis aukštojo mokslo institucijomis kaip Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus universitetas, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Lietuvos nacionalinė filharmonija numato rengti atviras paskaitas studentams ir visuomenei apie muzikos sąveiką su kitomis sritimis, taip pat įtraukti naują tikslinę auditoriją, potencialius klausytojus, auginti sąmoningą, smalsų, atvirą klausytoją.

Muzikologės išsilavinimą turinti R. Prusevičienė Lietuvos nacionalinei filharmonijai vadovauja nuo 2006 metų.

Koncertinės įstaigos Lietuvos nacionalinės filharmonijos vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių