Liepos 6-ąją vyksiančio bėgimo žinia: kiekvienas mūsų – valstybės dalis

  • Teksto dydis:

Liepos 6-ają, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, VšĮ „Mūsų vėliavos“ ir Lietuvos karių asociacija „Keliautojų klubas“ organizuoja renginį „Valstybė – tai tu“.

Jo metu Vilniaus Senamiestyje vyks garbės bėgimas, kurio maršrutas apims senąją miesto gynybinę sieną.

„Kiekvienas iš mūsų, kiekvienas laisvas pilietis, yra valstybės dalis. Būdamas jos dalimi, kiekvienas iš mūsų yra savaip įsipareigojęs valstybei. Šią tiesą norime priminti bėgimu, kurio atskirus ir vienas kito gal ir nepažįstančius dalyvius sujungia vėliava. Norime, kad šis bėgimas jungtų skirtingų tautybių ir skirtingų tikėjimų žmones“, – sako Deivydas Rimkevičius, VšĮ „Mūsų vėliavos“ vadovas.

„Valstybė – tai tu“ organizatorių teigimu, pernykštis susidomėjimas bėgimu rodo, kad jų norima perduoti žinia bei vertybės daugeliui šalies gyventojų yra svarbios. Tikimasi, kad šis renginys taps tradiciniu Valstybės dienos įvykiu.

„Šiuo simboliniu bėgimu su Lietuvos valstybės istorinėmis vėliavomis norime atkreipti dėmesį į sostinės ir visos šalies saugumą, taip pat skatinti pilietinę bei istorinę savimonę, ugdyti patriotiškumą ir pagarbą istorinei atminčiai, valstybei ir valstybingumui“, – teigia Rolandas Lubys, Lietuvos karių asociacijos „Keliautojų klubas“ vadovas.

Pasak jo, pernai buvo daug norinčių bėgti, tačiau nutarta, kad dalyvaus tik 25 bėgikai. Tokiu skaičiumi norėta simboliškai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-metį. Tačiau šiemet dalyvių skaičius nebus ribojamas – laukiamas kiekvienas norintis. Kiekvienas registracijos mokestį sumokėjęs bėgikas dovanų gaus neštą vėliavą, kurią galės išsikelti prie savo namų. Užsiregistruoti galima „Mūsų vėliavos“ internetiniame puslapyje.

Bėgimo trasos ilgis – 5 kilometrai. Ji drieksis gatvėmis ir pėsčiųjų takais, besiribojančiais su miesto gynybine siena, Gedimino pilies kalnu ir Vilniaus arkikatedra bazilika. Bėgikai pajudės po Lietuvos valstybės ir istorinės vėliavų pakėlimo ceremonijos Simono Daukanto aikštėje. Nuo čia jie bėgs Universiteto, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus, Liejyklos, Totorių, Benediktinių, Vilniaus, Klaipėdos, Pylimo, Bazilijonų, Šv. Dvasios, Bokšto, Maironio ir Šv. Brunono Bonifaco gatvėmis bei Bernardinų sodo taku palei Vilnelę, Kazio Škirpos alėja ir pėsčiųjų taku aplink Gedimino pilies kalną, Arsenalą, Vilniaus arkikatedrą baziliką iki Valdovų rūmų kiemo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių