Įsibėgėjo Jaunimo teatro pokalbių ciklas „Autoriai“

  • Teksto dydis:

Spalio 2 dieną Jaunimo teatre prasidėjęs pokalbių ciklas „Autoriai“ įsibėgėjo: jau įvyko susitikimai su teatro kūrėjais Valentinu Masalskiu ir Yana Ross.

Pokalbių ciklo vedėjas, dramaturgas Mindaugas Nastaravičius spalio 17 – lapkričio 2 dienomis kalbins likusius sezono premjerų autorius: Andrių Bialobžeskį, Kamilę Gudmonaitę ir Adomą Jušką. Pokalbiuose bus ne vien pristatomos būsimos premjeros, bet ir paliestos aktualios šiuolaikinės kultūros, visuomeninio gyvenimo temos. Visų pokalbių metu numatomos tiesioginės transliacijos, kurias bus galima pamatyti Jaunimo teatro Facebook paskyroje.

Spalio 17 d. vyks susitikimas su poetinio spektaklio „Valhala. Poetiniai (Išsi)tardymai“ režisieriumi Andriumi Bialobžeskiu. Jaunimo teatro aktorius Andrius Bialobžeskis pristato savo autorinį darbą pagal poeto Rimvydo Stankevičiaus trijų dalių rinkinio „Valhala“ eiles. Per jį kūrėjas siekia perteikti ne tik dvasinį ryšį su jam artimu poetu, bet ir savo asmeninę patirtį.

Spalio 23 d. susitiksime  su viena ryškiausių jaunosios kartos režisierių Kamile Gudmonaite, kuri Jaunimo teatre stato spektaklį „Sapnuoju laisvę“. „Mūsų tikslas – tirti, ar yra įmanomas dialogas tarp visuomenės ir atstumtųjų. Ar mums įmanoma kalbėtis?“ – sako Kamilė Gudmonaitė. Ji kartu su dramaturge Tekle Kavtaradze naują spektaklį kuria tyrinėdamos kalinių gyvenimus. Abi menininkės šiemet reziduoja Jaunimo teatre tam, kad pasirengtų įgyvendinti savo projektą. Kūrėjos lankosi Lukiškių kalėjime ir susitikinėja su nuteistaisiais iki gyvos galvos.

Pokalbių ciklą užbaigsime lapkričio 2 dieną susitikimu su Eimunto Nekrošiaus mokiniu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos IV režisūros kurso studentu Adomu Juška. Praėjusį sezoną Jaunimo teatre A. Juška debiutavo spektakliu „Šveikas“ pagal Jaroslavo Hašeko knygą „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai“. Šį sezoną toliau tęsiame bendradarbiavimą su jaunuoju režisieriumi, kurio rezultatu taps naujo spektaklio pastatymas.

„Penki skirtingai menininkai – penki būsimi spektakliai, tačiau pokalbių ašimi taps ne pastatymai, ne meninių vizijų aptarimas, o kūriniai ir esminės jų temos. Kalbėsimės apie būtąjį ir esamąjį laiką, apie kasdienybę, jos turinius ir formas. Kiekvienas iš šių menininkų į tikrovę, jos įtampas žvelgia skirtingai. Mėginsime suprasti, kodėl taip yra. Ir kiek tų tikrovių, supančių mus visus kasdien“, – prieš prasidedant pokalbių ciklui sakė M. Nastaravičius. 

Jaunimo teatro sezono pradžios likusių pokalbių ciklo „Autoriai“ datos:

Spalio 17 d. 18:00 val. - Andrius Bialobžeskis (Valstybinio jaunimo teatro studija)

Spalio 23 d. 18:00 val. - Kamilė Gudmonaitė (Valstybinio jaunimo teatro studija)

Lapkričio 2 d. 18:00 val. - Adomas  Juška (Valstybinio jaunimo teatro studija)

Pokalbiai vyks Valstybinio jaunimo teatro studijoje (įėjimas per tarnybinį teatro įėjimą, Karmelitų g. 3)

Į pokalbius žiūrovai kviečiami nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių