Grupė „Garbanotas“ vasarą palydi koncertais ir nauju kūriniu iš būsimo albumo

  • Teksto dydis:

Klausytojams, pasiilgusiems naujienų iš grupės „Garbanotas“ ilgiau laukti nebeteks. Muzikantai jau pasidalino pirmąja daina „Hey Love“ iš būsimo albumo, o visus, norinčius išgirsti ją gyvai, kviečia tai padaryti šį ketvirtadienį, rugpjūčio 26 d. koncerte Vilniuje, Lukiškių kalėjimo scenoje.

„Hey Love“ – pirmas kūrinys iš naujo, pilno metro grupės albumo, kuris vinilinės plokštelės pavidalu turėtų pasirodyti rudeniui persiritant į žiemą. Tai bus jau penktasis grupės leidinys.

„Kai kūrėme šitą dainą, nuotaika svyravo kaip laivas audroje. Buvom ir susipykę, ir pasimetę tiek dėl gyvenimo versmių, tiek dėl dainos struktūros, judesio ir kitų detalių“, – prisimena „Garbanoto“ vokalistas Šarukas Joneikis.

Pati daina, pasak muzikanto, yra apie mūsų visų nepastabumą stebuklingam gyvenimui: „Vis tiek pilame daug purvo ir esam apipilami. Ir laukiam kažko, nežinodami ko ir vis nerandam arba bijom būti surasti. O kartais bijom pamatyti, kad aplinkui vyksta stebuklai. Daug kas mums kalba, kad gyvena ir gyvena smagiai, be baimių, be pykčio, o žmogeliai šių žodžių negirdi ir toliau sukasi savo užburtuose šešėlių pasauliuose.“

Dainą lydinčio vaizdo klipo istorija – vieno iš tokių mažų stebuklų įrodymas. Pamatęs užsienyje gyvenančios iliustratorės See-Through darbus ir jais sužavėtas, grupės vokalistas Šarukas parašė jai laišką. Nors animacija nebuvo kurta specialiai dainai „Hey Love“, ji labai tiko prie teksto. Menininkė entuziastingai atsiliepė į tokį prašymą ir leido įvaizdinti garsą savo kurta animacija.

Pirmojo albumo kūrinio „Hey Love“ grupės gerbėjai jau gali klausytis Youtube plaftormoje.

Kai kūrėme šitą dainą, nuotaika svyravo kaip laivas audroje. Buvom ir susipykę, ir pasimetę.

Į penktąjį albumą vaikinai žada sudėti devynias ar dešimt dainų ir kaip patys sako: „Grįžtame prie šiek tiek aštresnės gitarinės muzikos, daugiau teksto, kažkas tarp gitarų ir spoken word. Garsas keičiasi, kažkokia sintezė tarp to, kuo pradėjom ir to, kur nuėjom.“

Kai kuriuos garso kismus jau buvo galima išgirsti ir gyvuose šios vasaros „Garbanoto“ pasirodymuose. „Garbanoto vasara labai garbanota. Sugrojom daug skirtingų koncertų, skirtingose vietose, skirtingiems klausytojams. Sudalyvavom daug skirtingų pasaulių, kažkaip gražiai dėliojasi vienas bendras, kurį rudenį ir sudėsim į pilno metro albumą“, – sako grupės gitaristas Mantas Joneikis.

Paskutinė galimybė išgirsti Šaruką Joneikį, Mantą Joneikį, Kiprą Pugačiuką bei Mantą Augustaitį po vasaros dangumi – rugpjūčio 26 d., ketvirtadienį Vilniuje, Lukiškių kalėjime bei rugpjūčio 27 d., penktadienį, Kauno Žalgirio Jachtklube, kur muzikantai pasirodys drauge su grupėmis „Velvet“ ir „jautì“.

Garbanotas – Hey Love



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių