Ant Vilniaus televizijos bokšto – šviesų šou: siunčia palaikymą grupei „The Roop“

  • Teksto dydis:

Antradienio vakaro laukia visa Lietuva – pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje išvysime mūsų šalies atstovus „The Roop“. Palaikymą grupei siunčia ir Vilniaus televizijos bokštas.

Bokštas, skambant eurovizinei dainai „Discoteque“, nušvito ryškiomis spalvomis.

„Šiandien visa Lietuva su jais! Šokime „Discoteque“ – rašoma Vilniaus televizijos bokšto feisbuko paskyroje.

Bokšto atstovai turi ir dar vieną staigmeną vilniečiams bei miesto svečiams. „The Roop“, jūs – geriausi! Vilniaus televizijos bokštas siunčia aukščiausią palaikymą! Nuo gegužės 17 iki 23 dienos televizijos bokštas švies geltonai tik dėl jūsų ir visų mūsų“, – rašoma socialiniame tinkle.

„Ant aukščiausio šalies pastato, Vilniaus televizijos bokšto, iš viso yra sumontuoti 66 prožektoriai, kurie, gavę signalą iš specialiai suprogramuotos programos, atkuria pasirinktus spalvų ir efektų derinius bei atvaizduoja juos pagal girdimą garso ritmą. Spalvų pasirinkimas apima visas spalvų ir atspalvių kombinacijas pagal RGB sistemą. Spalvų judėjimo efektų galima rinktis iš daugiau nei 15 variacijų“, – informavo Vilniaus televizijos bokšto atstovai.

Kaip skelbta anksčiau, sekmadienį vyko renginio atidarymas, o pirmadienį – dvi pirmojo pusfinalio generalinės repeticijos. Po vienos iš jų Lietuvos atstovai teigė, jog jaučiasi puikiai. „Viską gerai padarėme, net kameros gerai padarė viską, savo darbus atliko apšvietėjai ir visi kiti. Labai džiaugiamės, kad pavyko gerai pasirodyti per repeticiją, todėl laukiame tolimesnių mūsų pasirodymų“, – Lietuvos žurnalistams sakė „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

EPA-ELTOS nuotr.

Anot jo, antrąją pirmadienio generalinę repeticiją stebi šalių dalyvių žiuri, kuri skiria pusę visų balų. Kitą pusę antradienį skirs žiūrovai. „Dėl tos šis vakaras tiek pat svarbus“, – pirmadienį kalbėjo V. Valiukevičius.

Pirmajame pusfinalyje Lietuvos atstovai pasirodys pirmieji. Jie varžysis su dainininkais iš Slovėnijos, Rusijos, Švedijos, Australijos, Šiaurės Makedonijos, Airijos, Kipro, Norvegijos, Kroatijos, Belgijos, Izraelio, Rumunijos, Azerbaidžano, Ukrainos ir Maltos.

Antrasis pusfinalis vyks ketvirtadienį. Iš pusfinalių į „Eurovizijos“ finalą, kuris vyks šeštadienį, pateks po dešimt šalių atstovų.

Lažybininkai šiuo metu pergalę prognozuota Italijai.

65-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas rengiamas Roterdame. Šiemet festivalis organizuojamas laikantis griežtų Nyderlandų vyriausybės nustatytų taisyklių.

Grupė „The Roop“ atstovauti Lietuvai buvo išrinkta ir praėjusiais metais, bet dėl koronaviruso pandemijos konkursas buvo atšauktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių