Snieglentininkų triukai - sostinėje surengtose varžybose

Penktadienį vilniečius išgąsdino pirmasis sniegas. Jis nutirpo, bet štai snieglenčių sporto entuziastai žiemą į kiemą atsivijo dar lapams nuo medžių nenukritus. Prisivežę sniego, sukvietę dalyvių iš Lietuvos ir svečių šalių snieglenčių sporto entuziastai Vilniaus centre surengė varžybas.

„Žiema atėjo spalį, nes norėjosi padaryti ką nors įdomesnio, kokį nors renginį. Tai ir pamąstėm, kodėl tos žiemos neperkėlus į rudenį. Ir surengėme snieglenčių varžybas“, - sakė varžybas „Rail Jam“ organizuojančios grupės „Camp a Camp“ narys Aivaras Dambrauskas.

Į nebe pirmą kartą vykstančias snieglenčių varžybas, kaip ir anksčiau, susirinko snieglenčių meistrų ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Lenkijos. Tokio tipo renginiai pas mus buvo pradėti rengti, kaip teigė pašnekovas, siekiant populiarinti snieglenčių sportą Lietuvoje ir Baltijos šalyje.

„Šis sportas plinta, plečiasi ir mes norime neatsilikti nuo kitų Europos šalių, kuriose įvairios varžybos taip pat rengiamos dar nesulaukus tikrosios žiemos“, - sakė vienas organizatorių.

Nors tai ne pirmas toks renginys sostinėje, A. Dambrausko teigimu, nuo buvusių jis skiriasi tuo, kad tai yra gatvės stiliaus varžybos. O ir sąlygos dalyviams ne pačios švelniausios - čiuožiant vamzdžiu ir slystelėjus į šoną apačioje pasitinka sniego patalu neužkloti laiptai.

Pašnekovo tikinimu, tokie renginiai paprastai sulaukia labai daug dalyvių ir žiūrovų. Apie antrą valandą Reformatų skvere smalsuolių užteko, tačiau daugiau jų susirinkti, pasak organizatoriaus, turėtų į pavakarę, kai vyks varžybų finalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių