Kodekso pataisos neleis vairuotojams „kaupti“ nuobaudų už greičio viršijimą

Seimas po pateikimo pritarė Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pataisoms, kurios neleistų „kaupti“ nuobaudų vairuotojams už greičio viršijimą.

Ketvirtadienį  Ekonomikos komiteto pirmininko  Kazio Starkevičiaus pristatytas kodekso pataisas po pateikimo parėmė 74  Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė 1 parlamentaras. Įveikę svarstymą komitetuose, į plenarinių posėdžių salę jos sugrįš birželio 22 d.

Už greičio viršijimą, kuris užfiksuotas transporto priemonės nuotrauka, vaizdo įrašu arba stacionariomis ar mobiliosiomis teisės pažeidimų fiksavimo sistemomis, siūloma taikyti sutrumpintą administracinės nuobaudos skyrimo terminą – ne vėliau kaip per dvidešimt darbo dienų nuo administracinio nusižengimo padarymo dienos.

Sutrumpintą nuobaudos skyrimo terminą siūloma taikyti tik už nustatyto greičio viršijimą.

Pasak K. Starkevičiaus, projekto rengimą paskatino atvejai, kai už padarytus administracinius nusižengimus vairuotojus protokolai su nurodymu sumokėti baudą pasiekia netgi po metų ar dviejų.

Šiuo metu galiojančiame ANK yra nustatyta, kad administracinė nuobauda gali būti paskirta ne vėliau kaip per dvejus metus nuo administracinio nusižengimo padarymo dienos. Dvejų metų terminas taikomas visiems nusižengimams be išimties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Eksp.

to Eksp. portretas
O ką daryti jeigu vairuotojas kvailas? o ką daryti jeigu pėstisis ėjo per perėję ir ji patrenkė? Kam lėkti mieste 60-70 km / h jeigu nuo šviesoforo iki šviesoforo 500 m ir vis tiek stovėsi. Jeigu važioji 60 km / h sutaupai gal 5-10 min, bet stabdimo kelias pailgėja, ar vertos 5-10 min kažkieno gyvybes ar avarijos? didinant greiti, greičiau nenuvažiosi, ne bent nakti. Geras pavyzdys Oslo, kur kelyje žusta i metus 1-2 žmonės. Reikia mažinti greiti, siaurinti kelius ir statyti kuo daugiau dviračiu tako. Paverks vairuotojai puse metu, paskui pripras ir džiaugsis,

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Pagaliau tarybinis kolhoznikas kažka naudingo daro.

Eksp.

Eksp. portretas
Normalus greitis turi būti gatvėse, kur nėra jokių kliūčių, gatvė plati.Taikos prospektas, Savanorių ir kitose panašiose gatvėse turi būti būtinai 60 km.greitis.Užterštumas bus mažesnis ir nebus spūsčių.Reikia galvoti ir apgalvoti visokius variantus o ne tik galvoti kaip nubausti.Pestieji turi saugoti patys save ir nešokti i kelią ,prieš atvažiuojačia transporto priemonę.Kvailo vairuotojo greičio ženklai ir visokie gaudytojai nesudrausmins ir kvailas pėstysis save neapsaugos .Viskas turį būti pasverta ir apgalvota.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių