Amerikietiška legenda užkariauja širdis: pagaminta 10 mln. „Ford Mustang“ automobilių

  • Teksto dydis:

„Ford“ užfiksavo ypatingą skaičių: kompanija pagamino  10 milijonų legendinio modelio „Ford Mustang“ vienetų.  Šis automobilis, pasaulinis optimizmo ir nepriklausomybės simbolis, pastaruosius 50 metų yra geriausiai parduodamas sportinis automobilis Amerikoje. O Europoje nuo 2015-ųjų jau parduota daugiau nei 38 tūkstančiai „mustangų“.

10-ies milijonų ribą kirtęs „Ford Mustang GT“ – aukštosiomis technologijomis aprūpintas, „Wimbledon White“ spalvos kabrioletas su V8, 460 AG varikliu ir šešių laipsnių mechanine pavarų dėže.  Sportinis galiūnas, kuris nuo konvejerio nuriedėjo „Ford Flat Rock“ gamykloje Mičigane (JAV), aprūpintas naujausiomis pagalbos vairuotojui sistemomis. Beje, pirmasis serijinis „Mustang“, pagamintas 1964-aisiais, buvo tokios pačios spalvos, turėjo trijų laipsnių mechaninę pavarų dėžę ir V8 variklį.

„Mustang“ yra šios kompanijos širdis ir siela, be to, pasaulinis favoritas. Kai matau „mustangus“, riedančius Detroito, Londono ar Pekino gatvėmis, mane apima toks pat jaudulys kaip tuomet, kai įsigijau savo pirmąjį automobilį – 1966-ųjų „Mustang“ kupė, kurį vairavau per šalį būdamas visiškai jaunas. „Mustang“ bet kuria kalba reiškia šypseną“, – sako Jimas Farley, „Ford Motor Company“ prezidentas globalioms rinkoms.

Per 54 metų istoriją „Ford Mustang“, be Mičigano „Ford Flat Rock“ gamyklos, taip pat buvo gaminamas San Chozė, Kalifornijoje, ir Dirborne, Mičigano valstijoje.

Įspūdingiausi „Ford Mustang“ koncepciniai modeliai:

Geriausiai parduodamas sportinis automobilis

„Ford“ atliko istorinę sportinių automobilių pardavimų JAV analizę, remdamasis „IHS Markit“ pateiktais duomenimis apie Amerikoje naujai užregistruotus automobilius visuose sportinių automobilių segmentuose nuo 1966 iki 2018 m. Ši analizė rodo, kad „Ford Mustang“ pastarąjį pusšimtį metų buvo geriausiai parduodamas sportinis automobilis Amerikoje.

Europoje „mustangais“ pradėta prekiauti 2015-aisiais, ir nuo to momento šių legendinio modelio automobilių parduota daugiau nei 38 tūkst. Praėjusiais metais 13-oje Europos rinkų, įskaitant Jungtinę Karalystę ir Ispaniją, „Mustang“ pagal parduotų automobilių skaičių pralenkė „Porsche 911“. 2017 m. daugiausiai „Ford Mustang“ buvo parduota Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Belgijoje ir Švedijoje.

Trejus pastaruosius metus „Ford Mustang“ – ir geriausiai parduodamas sportinis automobilis visame pasaulyje.

Naujasis „Mustang“ – įkvėpimo šaltinis

Naujausias „Ford Mustang“ – naujausių technologijų, jaudinančios vairavimo patirties ir suasmeninto požiūrio į vairuotoją derinys, teikiantis daugiau įkvėpimo nei bet kada anksčiau.

Naujasis „mustangas“ gundo dar sportiškesne, aptakesne išvaizda ir aukščiausios kokybės interjeru, kuriame panaudotos lietimui minkštos medžiagos. Vairuotojo komfortui – 12 colių skaitmeninis informacijos ekranas.

„Ford“ patobulino klasikinį „mustango“ 5 litrų darbinio tūrio V8 variklį, generuojantį 450 AG ir integruotą su nauja 10 laipsnių automatine pavarų dėže, todėl naujasis „Mustang“ gali įsibėgėti greičiau nei bet kada – 100 km/val greitį įmanoma pasiekti per 4,3 sekundės. Mechaninė šešių laipsni transmisija apginkluota naujausiomis „Ford“ sūkių pritaikymo technologijomis, kurios leidžia švelniau ir greičiau perjungti pavaras.

„MagneRide“ reguliuojama važiuoklė, pasirenkami skirtingi vairavimo režimai, nauja variklio garso reguliavimo sistema „Active Valve Performance Exhaust“, inovatyvus „Geros kaimynystės režimas“ vairavimui ankstyvą rytą ar vėlai vakare – naujasis „Ford Mustang“ pribloškia naujausių technologijų gausa. Tarp naujų pagalbos vairuotojui sistemų – susidūrimo prevencijos „Prie-Collision Assist“ sistema su integruotu pėsčiųjų apsaugos  moduliu „Pedestrian Detection“ bei eismo juostos laikymosi sistema.

„Ford“ šiemet taip pat pristatė specialaus leidimo „Ford Mustang Bullitt“, skirtą legendinio „Warner Bros.“ trilerio 50-ies metų sukakčiai.

Tai – jau šeštoji „Ford Mustang“ karta. Beje, „mustangai“ – ne tik lyderiai sportinių automobilių pardavimų rinkoje. „Mustang“ puslapis „Facebook“ yra surinkęs daugiau „like“ nei bet kuris kitas automobilio prekės ženklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Saunuoliai ford kompanija uz si legendini automobili
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių