Žiniasklaida: už „Ignitis grupės“ pasirengimą viešam IPO konsultantams sumokėta apie 900 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Už valstybės kontroliuojamos „Igničio grupės“ pasirengimą pritraukti privatų akcinį kapitalą ir surengti pirminį viešą akcijų siūlymą (IPO) įmonė konsultantams sumokėjo apie 900 tūkst. eurų.

Apie šį užmokestį nieko nežinojo tuometinio finansų ministro Viliaus Šapokos sukurta iš aukštų valstybės pareigūnų sudaryta „Ignitis grupės“ ilgalaikio finansavimo alternatyvų vertinimo darbo grupė, skelbia LRT atliktas tyrimas.

LRT teigimu, apie „Igničio grupės“ tam tikslui pasamdytus konsultantus ir jiems sumokėtus beveik 900 tūkst. eurų nežinojo nei darbo grupės vadovas V. Šapoka, nei tuometis grupės Stebėtojų tarybos pirmininkas Darius Daubaras.

Jie LRT Tyrimų skyriui aiškino, jog atlygis kviestiniams ekspertams nebuvo mokamas.

Anot tyrimo metu gautų iki šiol ne viešų dokumentų, už konsultacijas advokatų kontora „Sorainen“ iš „Igničio“ gavo per 800 tūkst. eurų, o bendrovė „Deloitte verslo konsultacijos“ – beveik 97 tūkst. eurų.

Šią savaitę LRT taip pat skelbė, kad „Igničio grupės“ akcijų turi ir šio ryšio nebuvo deklaravęs grupę tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras Gediminas Norkūnas, grupės akcijų turi ir įmonė, susijusi su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu, kuris šios informacijos taip pat nedeklaravo.

Smulkieji akcininkai valdo 25,01 proc. „Ignitis grupės“ akcijų, 74,99 proc. – Finansų ministerija.


Šiame straipsnyje: Ignitiskonsultantaiipo

NAUJAUSI KOMENTARAI

ČIA TAI GERAS 900 DUMOKĖJO KREIVOS BOBOS FIRMAS. TOLI EIS

ČIA TAI GERAS 900 DUMOKĖJO KREIVOS BOBOS FIRMAS. TOLI EIS portretas
.

Paf

Paf portretas
Galima belekur nežiūrint spjaut, vistiek aferistą apsjausi...

vagiu -biznis zaidymai, zmonems skurdas,

vagiu -biznis zaidymai, zmonems skurdas, portretas
Elektros mafija -aisku,bet jus dar nezinot kas darosi del duju,ten koki sukciu forma varo musu valdzia,milijonai vaginami prisidenge karu,ka jus zinotumet plaukai pasistotu,mus apvagia pilnai,zmones centus skaiciuoja o tie svolaciai lobsta,vaikai valgyti negauna mokykloje,nori uz 2 eurus pamaitinti,kiek mes dar ziuresim i tuos vagius ministrus,bet ir seimunai nieko nedaro ,jug sukiltu visi seimo nariai ir baigtus tos valdzios grobstymas,vienu zodziu seime sedi vieni vagys,per kara kas naudojas karu padetimi,lobsta ,juos seniau susaudydavo, o dabar visi darbuojas is peties krauna sau milijonus,idomu kur jus vagys juos desit prisivoge,jug i graba netilps,oi kai dievulis jus pagirs,nepavydziu,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių