Proteste – „Wolt“ kurjerių reikalavimas atšaukti naują apmokėjimo modelį

Į protestą pirmadienį Vilniuje susirinkę maisto bei kitų prekių išvežiojimo bendrovės „Wolt“ kurjeriai reikalavo atšaukti naują apmokėjimo modelį, kuris, jų teigimu, sumažins prekių išvežiotojų pajamas.

Per 20 Užupyje susirinkusių kurjerių kelioms minutėms blokavo eismą prie „Wolt“ biuro, skandavo šūkius „gėda“, kitas skanduotes, teigdami, kad „kurjeris nėra malūnsparnis“.

Taip jie išreiškė nepasitenkinimą nauja nuvažiuoto atstumo skaičiavimo tvarka – pagal ją atstumas matuojamas tiesia linija.

Su kurjeriais apie 15 minučių diskutavęs „Wolt“ operacijų vadovas Baltijos šalyse Julius Kalvaitis teigė, kad naujas modelis kurjeriams bus naudingas. Pastarieji tvirtino turintys duomenų, kad modelis, pagal kurį jau dirba kai kurie kurjeriai, pajamas sumažina.

J. Kalvaitis kvietė kurjerius diskusiją pratęsti biure, tačiau jie nesutiko – jie siūlė „Wolt“ vadovams kalbėtis lauke.

Lietuvos kurjerių asociacijos vadovas Vukas Vukotičius sakė, kad penktadienį, kuomet kurjeriai sulaukia daugiausiai užsakymų, planuojamas dar vienas protestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tinginiai

Tinginiai portretas
Nueikit patys pasiimt maisto, pasigaminkit kažką....

GGFH

GGFH portretas
Išvaikyti tuos kurjerius ir spragilais dar pavaišinti, kas čia per blokavimai gatvių? Eikit ir blokuokit UAB'o ofisą ant gatvių nestovėję.

Pilietis

Pilietis portretas
O uz viso sito sarsalo stovi pedofiline - marksistine Pervomaikos profsajunga.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių