Panevėžio LEZ Norvegijos baldų gamintoja įdarbins daugiau nei 125 žmonių

Norvegijos baldų gamintojo „Ekornes Group“ antrinė įmonė „IMG Group“ AS antradienį atidaro savo pirmosios Europoje bendros baldų gamyklos ir skirstymo centrą, kuris veiks Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).

Pirmuoju investiciniu etapu pastatyta „IMG Lithuania“ komfortinių aukščiausios klasės minkštų baldų gamykla įsikurs 17 tūkst. kv. m gamybinėse patalpose. Norvegijos kompanija į kompleksą investavo per 10 mln. eurų ir įdarbins daugiau nei 125 darbuotojus, pranešė bendrovė.

„Panevėžys pasižymi stipria tiekimo grandine daugumai pramonės šakų, ypač baldų gamybai. 50 km spinduliu pasiekiami visi aukščiausių standartų ir kokybės medžio, porolono, tekstilės, metalo ir kitų komponentų gamintojai“, - pranešime cituojamas Panevėžio LEZ direktorius Rokas Krivonis.

Pasak jo, investuotojams Panevėžio LEZ patrauklus dėl galimybės projektus įgyvendinti operatyviai.

„Laikiną gamybą siūlome pradėti greta esančiame pastatų komplekse jau iš karto po sutarties pasirašymo, šia galimybe pasinaudojo ir „IMG Lithuania“. Ir tuo pačiu Panevėžyje dirbanti LEZ statybų valdymo komanda užtikrina, kad esant poreikiui projektai LEZ būtų įgyvendinti per 8-10 mėnesių“, - sakė R. Krivonis.

Pažymima, kad „IMG Group“ yra didžiausias Norvegijoje baldų gamintojas, svarstantis plėtros ekonominėje zonoje galimybes. Pirmuoju etapu „IMG Lithuania“ įmonė įsikūrė 4,7 ha žemės plote Panevėžio LEZ, ir tuo pačiu pagal susitarimą su investuotoju numatyta galimybė gamybos ir logistikos centrą išplėtoti bene dvigubai didesniame plote - iki 8,7 ha teritorijoje LEZ.

Iš viso Panevėžio regione jau pritraukta keliasdešimt užsienio kapitalo investuotojų, iš kurių net 16 yra iš Norvegijos. Pavyzdžiui, „Devold“ gamina aukštos kokybės trikotažą iš merino vilnos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Niekur nerandu,kur randasi ši Įmone ir ar dar ieško darbuotoju?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių