- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Ant grilio iškepti aromatingi kiaulienos šonkauliukai, vištienos sparneliai, kalakutienos pjausniai ar seilę varvinti verčiantis jautienos didkepsnis – vilnietis Gediminas yra išbandęs visus šiuos patiekalus ir užtarnautai gali vadintis tikru mėsos mylėtoju. Draugus ir artimuosius vis naujais skoniais kaskart nustebinti norintis senjoras jau kelis dešimtmečius užsuka į šalia namų esančią „Maximos“ parduotuvę, kur įsigyja šviežiausios mėsos tiek kasdieniams valgiams, tiek ir išskirtinėms progoms.
Iš tėvo išmokta pamoka
Gediminas pasakoja, kad tiek, kiek save prisimena, visada rinkdavosi aktyvų poilsį, o ir šiomis dienomis mėgsta keliauti dviračiu. Jaunystėje į ne vieną žygį kalnuose leidęsis vyras čia pritaikė ir dar vaikystėje iš tėvo išmoktą pamoką, kuri galimai ir pakurstė jo pomėgį mėsai.
„Ir šiandien pamenu, kai tėvas man pirmą kartą pasiūlė paragauti lašinių. Tuo metu buvau gal penkerių metų amžiaus mažylis ir lašiniai manęs ne itin sužavėjo, bet tėvo išmoktą pamoką nešiojuosi iki šių dienų. Jis sakė, kad lašiniai suteikia energijos, o dirbant sunkius darbus – yra nepakeičiami. Tuo ir pats įsitikinau, kai žygiuojant kalnuose lašiniai su juoda duona ne tik grąžindavo jėgas, bet ir keldavo didelį džiaugsmą juos valgant“, – su šypsena prisiminė senjoras.
Gediminas lašiniais su svogūnais ar paties užaugintais pomidorais paskanauja ir dabar, tačiau per ilgus metus spėjo artimuosius nustebinti įvairiausiais iš mėsos paruoštais patiekalais, o kai kuriuos net vadina fantastiškais.
„Gardžiam patiekalui nereikia nieko ypatingo – tik tinkamai pasirinktos, kokybiškos ir šviežios mėsos, grilio ir marinato. Jam renkuosi tai, ką randu po ranka – druską, pipirus, prieskonines žoleles, česnakus... Vienas skaniausių patiekalų man – brandintos jautienos didkepsnis. Jei pavyksta jį gerai išmarinuoti ir išgauti tinkamą temperatūrą kepant ant grilio, rezultatas būna fantastiškas“, – pasakojo Gediminas.
Gardžiam patiekalui nereikia nieko ypatingo – tik tinkamai pasirinktos, kokybiškos ir šviežios mėsos, grilio ir marinato.
„Maximos“ parduotuvėse mėsą perkantis senjoras čia kas kartą randa vis ką nors naujo, o eksperimentuoti, ragauti ir džiaugtis įvairiais skoniais jis skatina ir kitus.
Susipažinkite – tikrieji nuomonės formuotojai senjorai
Jau ne vieną dešimtmetį į „Maximos“ parduotuves užsukantis Gediminas puikiai pažįsta didžiulį čia siūlomą mėsos asortimentą, pagamintais patiekalais stebina savo šeimyną bei draugus bei noriai dalijasi sukaupta gyvenimiška patirtimi, tad pelnytai gali vadintis tikruoju „Maxima“ nuomonės formuotoju. Prekybos tinklas dėkoja senjorams už daugiau nei 30 metų trunkančią draugystę – „Maxima“ globoja pirmąją Senjorų savaitę Palangoje, kuri vyks jau rugsėjo 29–spalio 4 dienomis.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Brangs „Vilniaus vandenų“ paslaugos1
Vilniaus miesto ir rajono, Šalčininkų ir Švenčionių rajonų gyventojai už geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą nuo kitų metų vasario per mėnesį mokės vidutiniškai 58 centais (su PVM) daugiau, penktadienį prane&scaron...
-
VERT: ESO dalį vystytojų blogai informavo
Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dalį komercines saulės elektrines siekusių įrengti vystytojų netinkamai informavo apie jiems nesuteiktus prisijungimus prie tinklo, penktadienį pranešė patikrinimą atlikusi Valstybin...
-
Tvarumo idėja keičia mokslo pasaulį
Kauno technologijų mokymo centras (KAUTECH) drauge su Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija į diskusiją sukvietė mokymo įstaigų ir verslo atstovus. Dalyviai diskutavo tema „Tvari verslo ir mokslo įstaigų partnerystė: kokie ...
-
„Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje bus apklausiami užsienio specialistai
Artimiausiuose bendrovės „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos bylos posėdžiuose bus apklausiami specialistai iš užsienio, penktadienį pranešė Šiaulių apygardos teismas. ...
-
Kaunas veža Kalėdas į apkasus: Ukrainos kariams – vilkikas paramos
Kaunas dar kartą susitelkė gerumui. Per šešias paramos akcijos „Kalėdos keliauja į apkasus“ dienas surinktas artipilnis vilkikas paramos Chersono, Pakrovsko, Torecko ir Sumų apskrityse kovojantiems Ukrainos kariams, sužeistiesie...
-
Baigti viaduko rekonstrukcijos darbai prie „Megos“8
Jau šią savaitę eismas prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ juda greičiau – baigti daugiau kaip 3 mln. Eur be PVM kainavę viaduko rekonstrukcijos darbai ir eismas neberibojamas. Eismas čia organizuojamas jau penkiomis juost...
-
„Mantinga Logistics“ atleidžia dalį vairuotojų
Reorganizavimą baigusios Marijampolės duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintojos „Mantinga Group“ logistikos įmonė „Mantinga Logistics“ (buvusi „Transport Leader“) atsisako užsakomųjų pervežimų E...
-
Kepta višta daugiabučių vamzdynuose? Būna ir taip
„Mano BŪSTO“ specialistai sako, kad šventiniu laikotarpiu dalis daugiabučių namų nuotekų vamzdynų primena užstrigusį maisto konvejerį su plačiu gaminių asortimentu. To priežastis – į kanalizaciją metami ir ją užkem&scar...
-
Per šventes slegia vienišumas? Atlikite šiuos paprastus žingsnius
Ne kiekvienas iš mūsų didžiausias metų šventes sutiks būryje draugų ar artimųjų. Tačiau ar iš tikrųjų tai yra blogai ir ar verta vaikytis socialinėje erdvėje piešiamo tobulų švenčių įvaizdžio? Kas svarbiau &...
-
Finansų ekspertė: nenustebčiau, jei ir kiti užsienio bankai pasektų SEB pavyzdžiu7
Finansų ekspertė Jekaterina Govina tikina, kad SEB grupės sprendimas konsoliduoti įmones Baltijos šalyse ir jungtinę būstinę steigti Estijoje yra suprantamas, siekiant paprastesnio įmonių valdymo. Pasak jos, toks sprendimas leistų įmonei suma...