Korporacija „Bentley Systems“ investuos į inžinierių rengimą Lietuvoje

Pasaulinė inžinerinių projektavimo sistemų lyderė korporacija „Bentley Systems“ Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) diegs naujausią programinę įrangą ir inžinerinio projektavimo technologijas, skirtas profesiniam inžinierių rengimui. Tai suteiks galimybę studentams išmokti dirbti su moderniomis sistemomis ir siekti karjeros šiuolaikinėse kompanijose visame pasaulyje.

Verslo ir mokslo bendradarbiavimo priemonės apibrėžtos pirmojoje tokio masto strateginės partnerystės sutartyje, kurią „Bentley Systems“ bei jos autorizuotas atstovas Baltijos šalyse UAB „IN RE“ pasirašė su Lietuvos aukštojo mokslo įstaiga. Taip pat pagal sutartį numatoma atnaujinti pagrindines inžinerines VGTU studijų programas – architektūros, aplinkos, statybų, kelių ir geležinkelių, pramonės, elektronikos inžinerijos ir kt. Novatoriškos informacinės technologijos bus taikomos visame studijų procese atliekant profesinio mokymo uždavinius, mokslinėje ir konsultacinėje veikloje, vykdant tyrimus, ekspertizes bei projektus.

„Mokslo ir verslo bendradarbiavimas šiandien yra ypač svarbus rengiant aukštos kvalifikacijos specialistus. Ši partnerystė padės diegti universitete pažangias informacines technologijas ir plėtoti modernių inžinerinio projektavimo sistemų taikymą mokymo procese. Tai sustiprins universiteto lyderystę technologijos mokslų srityje, o jaunimui užtikrins didesnes perspektyvas Lietuvos bei užsienio darbo rinkoje“, – sakė VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

op

op portretas
pagaliau rimtos investicijos i jaunima, o ne keliu tiesimas ar kitoks lesu "isisavinimas". Kad daugiau tokiu imoniu butu Lietuvoj :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių