Konkurencijos taryba: INVL fondas gali įsigyti „Nemuną“ ir „Eglės sanatoriją“

  • Teksto dydis:

Privataus kapitalo investicijų fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ gavo Konkurencijos tarybos leidimą įsigyti Birštono gydyklą „Nemunas“ ir „Eglės sanatoriją“. Naujoji savininkė numato atnaujinti pastatus, padidinant jų energinį efektyvumą ir pritaikant naujoms procedūroms.

„Dėl numatomos koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija rinkoje“, – penktadienį pranešė taryba.

Baigus sandorį „INVL Baltic Sea Growth Fund“ įsigis 100 proc. „Eglės“ sanatorijos, „Namitos“ akcijų ir netiesiogiai – „Birštono šaltinio“ akcijų.

Birželį skelbta, kad fondas ir įmonės pasirašė neskelbiamos vertės pirkimo-pardavimo sutartį, sandoris bus finansuojamas savomis ir skolintomis lėšomis.

Bendros „Namitos“ gydyklos – funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centro „Nemunas“ ir „Eglės sanatorijos“ pajamos pernai siekė 23,4 mln. eurų, įmonėse dirbo virš 700 darbuotojų.

100 proc. Druskininkuose ir Birštone veikiančios „Eglės“ sanatorijos akcijų priklauso įmonei „Visnorus“, kurią valdo Artūras Salda, dar penki fiziniai asmenys ir bendrovė „Mintaka“. „Namitos“ akcijas valdo „Eglės sanatorija“ ir fizinių asmenų valdoma bendrovė „Eriadas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių