Kepyklą Kaune uždaranti „Fazer Lietuva“ atleidžia 182 žmones

Suomijos kapitalo tarptautinė kepinių ir konditerijos gamybos grupės „Fazer“ bendrovė „Fazer Lietuva“, ketinanti uždaryti kepyklą Kaune, atleidžia 182 iš 218 darbuotojų, pranešė Užimtumo tarnyba.

Dar balandį bendrovė pranešė svarstanti Baltijos šalyse esančias kepyklas sujungti į vieną padalinį, kuris veiktų Latvijos mieste Uogrėje.

„Fazer Bakery Baltics“ generalinė direktorė Anne (Ane) Mere sako, jog bendrovė priėmė sprendimą visą gamybą sujungti į vieną modernią kepyklą Uogrėje.

„Tam įtakos turi tai, kad pakuotų duonos gaminių vartojimas Baltijos šalyse mažėja kelerius metus iš eilės, o per pastaruosius metus Baltijos šalių kepinių rinka sumažėjo 2 proc. Vartotojai tapo jautresni kainoms, o rinka vis labiau priklauso nuo akcijų, tai lemia aštresnę kainų konkurenciją ir mažesnes maržas“, – komentare BNS sakė A. Mere.

Pasak jos, Uogrėje šiuo metu statomas naujas sandėlis, krovos zona ir šaldytiems gaminiams skirtas sandėlis, o rudenį  bus pradėtas perkėlimo procesas, sujungiant gamybą į vieną vietą.

„Fazer Bakery Baltics“ tikina, kad įmonė remia atleidžiamus darbuotojus ir padeda jiems susirasti naują darbą.

„Laisvos darbo vietos kituose „Fazer“ grupės padaliniuose pirmumo tvarka siūlomos tiems darbuotojams, kurių darbo santykiai nutraukiami. (...) Taip pat bendradarbiaujame ir su Užimtumo tarnyba“, – teigė A. Mere.

Anot Užimtumo tarnybos, daugiausia atleidžiama kepimo cecho darbininkų ir duonos kepėjų (84), pakuotojų (30), sandėlio darbininkų (20), mechanikų (6), dispečerių (5) bei kitų darbuotojų.

Tarnyba nurodo, kad darbuotojai bus atleidžiami nuo rugsėjo 30 dienos.

Registrų centro duomenimis, „Fazer“ pernai uždirbo 944,8 tūkst. eurų grynojo pelno – 2,2 karto daugiau nei 2022 metais (426,9 tūkst. eurų) ir gavo 23,7 mln. eurų pajamų – 10 proc. daugiau (21,5 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANKSČIAU

ANKSČIAU portretas
kai buvau kvailas, nesuprasdavau, kodėl vakaruose nėra pjaustytos ir sukištos į celofanus duonos parduotuvėse, o pilna nedidelių kepyklėlių. Ogi pasirodo todėl kad tos plastmasės skonio nežinia kodėl suraikytos "duonos" valgyti neįmanoma ir žmonės renkasi bent kažką panašesnio į duoną mažose kepyklėlėse.

Anonimas

Anonimas portretas
Gaila,reikes nebepirkti daugiau ju produkcijos!

bėda

bėda portretas
natyt niekas nebevalgo jų piernikų, prigrūstų chemijos ir palmių aliejaus.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių