Kelių direkcijos vadovo konkursą laimėjo R. Lipkevičius

  • Teksto dydis:

Pertvarkomos Kelių direkcijos vadovo konkursą laimėjo laikinai šias pareigas ėjęs Administravimo departamento direktorius Remigijus Lipkevičius.

Į naujas pareigas jis galės būti paskirtas jo kandidatūrą patikrinus teisėsaugai, pirmadienį pranešė Susisiekimo ministerija.  

Nuo 1997-ųjų Kelių direkcijoje dirbantis R. Lipkevičius BNS praėjusią savaitę sakė matantis galimybę tęsti pradėtus darbus ir jam pavestas funkcijas.

R. Lipkevičius iki šiol yra vadovavęs Kelių direkcijos padaliniams, dirbęs direktoriaus pavaduotoju. Liepos pradžioje susisiekimo ministrui atleidus tuometinį vadovą Vitalijų Andrejevą, R. Lipkevičius direkcijai vadovavo laikinai.

Konkurse dalyvavo trys pretendentai – be R. Lipkevičiaus, paraišką teikė direkcijos Išmaniųjų transporto sistemų ir kelių apmokestinimo departamento direktorius Darius Ražinskas bei dar vienas neįvardijamas asmuo. 

Susisiekimo viceministras Virgaudas Puodžiukas praėjusią savaitę BNS sakė, kad vadovą norima paskirti iki rugsėjo 1-osios, kai Kelių direkcija bus pertvarkyta į valstybės įmonę.

Naujasis direkcijos vadovas pakeis liepos pradžioje atleistą V. Andrejevą – jis buvo atleistas po to, kai nesutiko su susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus sprendimu skirti lėšų trims Trakų ir Šalčininkų rajonų keliams asfaltuoti.

J. Narkevičius ne kartą kritikavo V. Andrejevą už prastai panaudojamas Kelių programos ir Europos Sąjungos lėšas, tuo metu pastarasis tikino, kad 2017-2019 metais panaudota netgi daugiau lėšų nei buvo numatyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių