„Kaišiadorių paukštyne“ neliko beveik 350 darbuotojų

Žemės ūkio ir maisto pramonės grupės „Linas Agro Group“ valdomam „Kaišiadorių paukštynui“ pernai lapkritį paskelbus apie paukščių skerdimo ir išpjaustymo cecho stabdymą, nuo to laiko įmonėje neliko 337 darbuotojų.

„Kaišiadorių paukštyno“ vadovas Darius Gudačiauskas sako, kad dalis žmonių buvo atleista, dalis išėjo savo noru. Dar 96 darbuotojai laikinai dirba Vilniaus paukštyne. Kaišiadoryse liko dirbti 292 žmonės.

Kovą įmonė Užimtumo tarnybai pranešė, jog apie atleidimą įspėjo 230 žmonių.

„Kadangi laikotarpis truputį ilgesnis, didesni ir skaičiai. Esmė, kad kai paskelbi visai Lietuvai, kad mažinsi gamybos apimtis, tai žmonės galvoja, kad įmonei sunku ir kad reikia susirasti kitą darbą. Mes sakėme, nemažinsime, neatleisime žmonių, bet pasiūlysime darbą „Vilniaus paukštyne“, nes likusius paukščius, kurie nepasiskers „Kaišiadorių paukštyne“, atvežėm į Vilnių“, – BNS sakė D. Gudačiauskas.

„Bet žmonės mąsto, ką reiškia važiuoti į Vilnių, koks bus darbo grafikas, ar tinka, ar ne, mamos su vaikais, joms nepatogu, nenori į Vilnių važiuoti“, – kalbėjo jis.

„Kaišiadorių paukštyno“ perdirbimo veiklą nuspręsta stabdyti, kadangi gamyba tapo neefektyvi. Kaišiadoryse liko tik paukščių auginimas. Bendrovė planavo perdirbimą atnaujinti šių metų pabaigoje, tačiau planus koreguoja karas Ukrainoje.

Tikėjome, kad iki šių metų galo vėl pradėsime gaminti Kaišiadoryse, bet karas Ukrainoje viską pakoregavo, projektai, kuriuos buvome numatę, nusitęsė.

„Tikėjome, kad iki šių metų galo vėl pradėsime gaminti Kaišiadoryse, bet karas Ukrainoje viską pakoregavo, projektai, kuriuos buvome numatę, nusitęsė. (...) Kažkada karas baigsis, tai tie žmonės grįš į darbo vietas ir mes ten vėl gaminsime“, – sakė D. Gudačiauskas.

„Gamybinės patalpos, viskas paruošta, mes net užkonservavome linijas, kad net ir rytoj galėtume įjungti ir veikti, nes fabrikas turi gaminti“, – sakė jis.

Gamybos apimtis sumažinusi maždaug 24 proc. bendrovė tikisi, kad sumažės ir nuostoliai, tačiau D. Gudačiauskas pabrėžia, kad 20 tūkst. tonų perdirbamos paukštienos sumažėjimas Lietuvai yra reikšmingas.

Paukštininkystės sektoriui valstybė skyrė 5,8 mln. eurų paramos, iš kurios 3,8 mln. eurų – kompensuoti dėl karo Ukrainoje pabrangusius pašarus, o 2 mln. eurų – broilerių augintojams, nukentėjusiems nuo koronaviruso pandemijos.

D. Gudačiauskas sako, kad paramos paketas yra kur kas mažesnis nei reikėtų palaikyti gyvybiškai svarbias funkcijas.

2020 metais „Kaišiadorių paukštynas“ patyrė 629,1 tūkst. eurų nuostolių. 2019 metais jie siekė 1,384 mln. eurų. Bendrovės pajamos mažėjo 8,1 proc. iki 62,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žmoga

žmoga portretas
O tas visų galų ir sričių vadovas ką padarė kad išgelbėtų įmonę ?

Anonimas

Anonimas portretas
Viena pirmųjų įmonių, užgrobtų sąjūdžio mafijos. Gerai tada pasipelnė.

Kadangi

Kadangi portretas
tekste aiskiai raso,kad "pauksciai pasiskers" - tai kam tie riezninkai!? Ismete na... "savo noru" - be iseitiniu. Nors,gal ir su? Juk kontora moka pasiimti "bonusus" uz savo vergus!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių