Pasakė, kaip skirtingose parduotuvėse bus tikrinami galimybių pasai

  • Teksto dydis:

Artėjant pokyčiams, kai į didesnes nei 1500 kv. m. prekybos tinklų parduotuves nuo rugsėjo 13-osios pirkėjai bus įleidžiami tik su galimybių pasais, atstovai papasakojo, kaip vyks tikrinimas.

Darbuotojai vilkės specialias liemenes

Pasak „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės Ernestos Dapkienės, darbuotojai, dėvintys specialias liemenes, galimybių pasų QR kodus skanuos, bei tikrins kitus dokumentus, kurie yra prilyginami galimybių pasui, prie įėjimo į „Maxima“ parduotuves durų.

„Stengsimės, kad galimybių pasų patikra vyktų kuo sparčiau ir labai tikimės savo klientų supratingumo ir geranoriškumo, jei teks lukterėti eilėje“, – sakė ji.

E. Dapkienės teigimu, dokumentus tikrinantys asmenys, kilus klausimų, turi teisę paprašyti pirkėjo kartu pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. 58-iose parduotuvėse patikrą atliks „Maximos“ ir saugos bendrovių darbuotojai, 17-oje parduotuvių už patikrą atsakingi pastatų valdytojai. Galimybių pasai bus tikrinami visą parduotuvių darbo laiką. Planuojama, kad piko valandomis prie „Maxima“ parduotuvių dirbs po du darbuotojus, kurie tikrins visus dokumentus.

Gali paprašyti ir asmens dokumento

Portalo kauno.diena.lt kalbinta „Iki“ atstovė Vaida Budrienė sakė, kad galimybių pasai bus tikrinami prie pat įėjimo į parduotuvių pastatus, viduje. Priklausomai nuo sprendimų, galimybių pasai arba bus skenuojami tam skirtu skeneriu, arba tikrinami vizualiai apsaugos darbuotojų. Kilus įtarimams, gali būti patikrintas ir asmens dokumentas. Tokias patikras atliks papildomai tam pasamdyti apsaugos darbuotojai.

Labai stengsimės, kad patikrinimas būtų greitas ir neapkrautas, tam, kad mūsų klientai patirtų kuo mažiau nepatogumų ir saugiai bei maloniai apsipirktų pas mus.

„Ten kur bus tikrinami galimybių pasai, kaukės taps rekomenduojamos. Labai stengsimės, kad patikrinimas būtų greitas ir neapkrautas, tam, kad mūsų klientai patirtų kuo mažiau nepatogumų ir saugiai bei maloniai apsipirktų pas mus“, – kalbėjo „Iki“ atstovė.

V. Budrienė pridūrė, kad einant į parduotuves, kur bus tikrinamas galimybių pasas, klientai prašomi turėti jį iš anksto pasiruošus. „Gali būti, kad piko valandomis galimybių paso tikrinimas gali šiek tiek užtrukti, tačiau daroma bus viskas, jog mūsų klientai kaip galima greičiau patektų į pastatą ir apsipirktų saugiai bei patogiai. Taip pat primename, kad nepaisant galimybių paso tikrinimo ir kaukių devėjimo rekomendacijos, kiti saugumo reikalavimai ir toliau išlieka. Tai – saugaus atstumo laikymasis, asmens higiena“, – akcentavo pašnekovė.

Plakatai su instrukcijomis

Pasakodama apie tai, ką turėtų žinoti pirkėjai apie imunizacijos dokumentų tikrinimą „Rimi“ tinklo parduotuvėse, Gabrielė Šerėnienė išvardijo svarbius niuansus.

„Atvykusius apsipirkti klientus pasitiks plakatai su instrukcijomis, kokius dokumentus paruošti tikrinimui. Prie parduotuvės įėjimų į klausimus atsakys mūsų darbuotojai. Tam, kad klientai kuo sklandžiau patektų į parduotuvę, prie įėjimų lauks pirkėjų srautus reguliuojančios sienelės arba juostos“, – teigė „Rimi“ atstovė.

Pirkėjai pateikti imunizacijos dokumentus bus prašomi parduotuvių fojė. „Galimybių paso arba ES COVID sertifikato QR kodus skenuosime, o kitų rūšių leidžiamus dokumentus – tikrinsime rankiniu būdu. Asmens tapatybės dokumentų pateikti nereikės, nebent kiltų klausimų dėl pirkėjų, pateikusių imunizacijos dokumentus, tapatybės ar amžiaus. Dokumentai bus tikrinami kaskart apsilankant parduotuvėse. Norime patikinti pirkėjus, kad kartu su jais patiriame šį pokytį, todėl prašome supratimo“, – užsiminė G. Šerėnienė.

Tikrins apsaugos darbuotojai

Pasak „Lidl“ atstovės Linos Skersytės teigimu, parduotuvėse pirkėjų galimybių pasus mobiliaisiais įrenginiais tikrins apsaugos darbuotojai, jų viduje rekomenduojama ir toliau dėvėti apsaugines veido kaukes.

„Parduotuvėse, kurių prekybos salės plotas nesiekia 1500 kv. metrų,  galimybių pasai tikrinami nebus, šiose parduotuvėse apsauginės veido kaukės išlieka privalomos. Visose parduotuvėse ir toliau bus prašoma laikytis saugaus 2 metrų atstumo, dezinfekuoti rankas, šviežių kepinių skyriuje mūvėti apsaugines vienkartines pirštines“, – aiškino ji.

Prie įėjimo ar vartelių

„Norfos“ atstovas Darius Ryliškis sakė, kad galimybių pasus parduotuvėse, kuriose juos reikės pateikti, prie įėjimo arba prie vartelių tikrins už tai atsakingas darbuotojas. 

Paklaustas, ar pirkėjas, ateinantis į parduotuvę, turėtų su savimi nešiotis ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pašnekovas teigė, kad asmens dokumentai bus tikrinami pasirinktinai.

Primename, kad artėjant rugsėjo 13-ajai didžiųjų prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Lidl“ ir „Norfa“ atstovai įvardijo, kuriose parduotuvėse Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje apsilankę pirkėjai turės pateikti galimybių pasus ir kitus jiems prilyginamus dokumentus:

– Galimybių pasą

– Europos Sąjungos vakcinacijos pažymėjimą

– vakcinacijos faktą patvirtinantį išrašą iš E-sveikata portalo;

– pažymą, jei persirgote COVID-19 liga ir nuo ligos pradžios praėjo ne daugiau nei 210 d.;

– pažymą apie teigiamą COVID-19 antikūnų tyrimo rezultatą, kai nuo jų patvirtinimo dienos praėjo ne daugiau nei 60 dienų.

– neigiamą SARS-CoV-2 PGR tyrimo rezultatą, kuris galioja 48 val. nuo ėminio paėmimo momento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Kiek gi galima tinkle laikyti tokias žinias , geriau pataupykite vietą aktualioms žinioms .

Pipo

Pipo portretas
En als je dus niet mee doet aan deze gekte kun je niet de winkel in? jammer voor de winkelier die zijn omzet gaat missen door een feek griep

Vilniete

Vilniete portretas
Nuo paprasto gripo Lietuvoje mirė apie 37 000 žmonių per 2019 metus (pagal Andriukaitį). Nuo Covid mirė per 1.5 metų apie 4 000-5 000 žmonių. Nuo paprasto gripo (10 kartų daugiau mirčių nei Covid) neverčia skiepytis. O dėl Covid valdžia tyčiasi iš žmonių. Priverstinės vakcinacijos atveju žmonės priversti mirti (tapti neįgaliais, įsigyti krūvą lėtinių ligų ) ir patys pasirašo sau nuosprendį. Laikas seimui atsistatydinti.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių