- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
Prekybos tinklas „Iki“ rudenį pasitinka pristatydamas konditerio Thierry Lauvray kurtas rudens sezono konditerijos naujienas, dėl kurių norėsis grįžti į parduotuves. „Iki“ konditerijos ekspertas sako, kad gabalėlis torto – vienas didžiausių gyvenimo malonumų ir kviečia mėgautis naujais rafinuotais bei kokybiškais desertais.
„Kiekvieną rudenį pasitinkame pristatydami pirkėjams konditerijos naujienas, kurias kurdamas pasitelkiu visą išradingumą, o kartu įkvėpimo semiuosi ir iš gamtos – desertams naudoju sezoninius vaisius, tokius kaip kriaušės ar obuoliai. Taip pat, žinoma, nepalieku nuošalyje prancūziškų konditerijos tradicijų bei atsižvelgiu į sveikesnės mitybos tendencijas. Todėl naujojo sezono desertai yra pagardinti uogomis ir vaisiais, puriais kremais ir riešutais“, – sako T. Lauvray.
Prancūzas konditeris teigia, kad kurdamas desertus daug dėmesio skiria skonių balansui. Jis kruopščiai peržiūri konditerijos gaminių sudėtį, atrenka aukščiausios kokybės ingredientus ir siekia subalansuoto rezultato.
„Iki“ nuotr.
Dar vienas mano gimtąją Prancūziją primenantis desertas – tartaletė su obuoliais. Jos pagrindą taip pat sudaro trapi tešla. Ji įdaryta rudens auksu vadinamais obuoliais ir cinamonu.
T. Lauvray pasakoja, kad naująjį „Iki“ desertų asortimentą papildo net aštuoni originalūs tortai, tartaletės, vyniotiniai ir pyragai, tad mėgstamą desertą išsirinks kiekvienas: tiek gaivesnių, tiek saldesnių skonių mėgėjai.
Kaip iš kepyklėlės Paryžiuje
Aukščiausios kokybės prancūziškų skonių ieškantiems pirkėjams T. Lauvray siūlo atkreipti dėmesį į prancūzišką obuolių pyragą. Pasak konditerio, tai yra trapios tešlos pyragas su obuoliais ir cinamonu. Jis yra šviežias, kvapnus ir minkštas lyg būtų ką tik iš kepyklėlės Paryžiuje.
Taip pat T. Lauvray rudenį kviečia pasimėgauti prancūziško stiliaus migdolų putėsių tortu iš šokoladinio biskvito. Šis tortas pagardintas jogurtiniu įdaru, o skonio balansą išgauti padeda švieži mango gabaliukai ir sūdytos karamelės įdaras.
„Iki“ nuotr.
„Dar vienas mano gimtąją Prancūziją primenantis desertas – tartaletė su obuoliais. Jos pagrindą taip pat sudaro trapi tešla. Ji įdaryta rudens auksu vadinamais obuoliais ir cinamonu. Šis derinys nesvetimas ir daugeliui tradicinių obuolių pyragų. Galiausiai tartaletė paskaninta migdolų drožlėmis“, – pasakoja konditerijos ekspertas.
Dėmesys – vaisių skoniams
„Mūsų pirkėjai vis labiau atsižvelgia ir į sveikatingumo tendencijas, todėl rudens sezoną jiems galime pasiūlyti lengvesnių alternatyvų, tokių kaip kavos ir bananų kremo desertas su vyšniomis. Jo pagrindą sudaro gaivus maskarponės ir grietinėlės kremas, pagardintas bananų tyre, kava ir migdolų drožlėmis. Galiu drąsiai sakyti, kad šis desertas tiesiog tirpsta burnoje, o natūralūs produktai užtikrina sveikesnį pasirinkimą“, – sako T. Lauvray.
„Iki“ nuotr.
Rūgštesnių desertų mėgėjams turėtų patikti vyniotinis su kavos kremu ir juodųjų serbentų žele. Pasak konditerio, šį vyniotinį sudaro purus baltas biskvitas, perteptas kremu, kuris papildytas plikytu ir beze kremais bei kavos sirupu. Taip pat šis vyniotinis pagardintas skrudintais migdolais, o juodųjų serbentų žele suteikia šiam desertui gaivumo.
„Iki“ nuotr.
Dar viena rudens naujiena – grietinėlės kremo pyragas su karameliniu kriaušių įdaru. Jis taip pat turėtų patikti lengvesnių desertų mėgėjams, kuriuos tikrai nustebins aromatingos karamelės ir kriaušių įdaras. Tuo tarpu jogurtinis pyragas iš balto biskvito pagardintas ananasų įdaru, kuris suteikia egzotiško tropikų saldumo ir spalvų.
„Iki“ nuotr.
Ieškantiems sodraus ir saldaus skonio konditerijos ekspertas pataria paragauti griliažinio torto iš puraus biskvito, kuriame slepiasi šokoladas ir graikiniai riešutai. Šis tortas perteptas sodriu kremu su griliažo gabaliukais.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Po keturių mėnesių pertraukos „Lifosa“ atnaujina veiklą2
Dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų Rusijai veiklą sustabdžiusi Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ sekmadienį atnaujina veiklą, į darbą grįžta 80 proc. įmonės darbuotojų. ...
-
I. Šimonytė prakalbo apie „Perlo energijos“ akibrokštą: atsakingi ir vartotojai?176
Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas energija“ paskelbus apie fiksuotų kainų planų naikinimą, situaciją LRT televizijai pakomentavo ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Pasak jos, situacija apmaudi, bet nėra nei&scaron...
-
Po „Perlas energija“ akibrokšto gyventojai jaučiasi apgauti: kaina didėja dvigubai50
Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas energija“ paskelbus apie fiksuotų kainų planų naikinimą, gyventojai jaučiasi apgauti. Jie neabejoja, kad toks sprendimas gali turėti įstatymo pažeidimo požymių. ...
-
Ekspertas: „Perlas Energija“ iš esmės iškrenta iš elektros tiekėjų rinkos13
Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas Energija“ paskelbus apie fiksuotų kainų planų naikinimą, energetikos ekspertas Tomas Janeliūnas sako, jog įmonė iš esmės iškrenta iš šios rinkos. ...
-
Akibrokštas: „Perlas energija“ naikina fiksuotus planus, klientai mokės pagal realias biržos kainas109
Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas energija“ paskelbus apie fiksuotų kainų planų naikinimą, energetikos viceministras Albinas Zananavičius sako, kad toks sprendimas gali turėti įstatymo pažeidimo požymių. ...
-
Lietuviai vėl palankiausiai įvertino „Senukų“ prekių kainos ir kokybės santykį
Nepriklausomos Šveicarijos agentūros „ICERTIAS“ iniciatyva atliekamo tyrimo metu paaiškėjo vartotojų palankiausiai vertinami Lietuvos prekių ženklai. „Kesko Senukai“ antrą kartą iš eilės įvertinti kaip geri...
-
Abiturientas įsidarbino prestižinėje IT įmonėje: mokytis reikia nuo pirmos klasės5
Neseniai KTU gimnazijos absolventas Aistis Butvilas atsiėmė vieną svarbiausių gyvenimo dokumentų – mokyklos baigimo atestatą, o nuo liepos pradžios jau darbuojasi JAV programavimo paslaugų įmonėje „Devbridge“ jaunesniuoju programuot...
-
„Lietuvos geležinkeliai“ iš Vilniaus stoties rajono į Vaidotus ketina iškelti remonto depą2
„Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) penktadienį pranešė iš Vilniaus stoties rajono į Vaidotus ketinantys iškelti lokomotyvų remonto depą. ...
-
Teismas nusprendė, kad kartelyje dalyvavusiai „Sotėjai“ 40 tūkst. eurų bauda skirta pagrįstai
Karteliniame susitarime švietimo ir socialinių įstaigų skelbtuose maisto produktų pirkimuose dalyvavusi įmonė „Sotėja“ pagrįstai nubausta 40 tūkst. eurų bauda, nusprendė teismas. ...
-
Darbo inspekcija tiria elektra nutrenkto „Lifosos“ darbuotojo žūtį2
Valstybinė darbo inspekcija (VDI) tiria antradienį Kėdainių fosforo trąšų gamybos bendrovėje „Lifosa“ įvykusią žūtį, kai darbuotojas buvo nutrenktas elektra. ...