G. Kaminskaitė-Salters: konkuruosime su didžiaisiais IT rinkos žaidėjais

Naująja telekomunikacijų bendrovės „Telia Lietuva“ vadove paskirta Giedrė Kaminskaitė-Salters sako, kad pagrindinis jos tikslas pradėjus vadovauti bendrovei yra pasiruošti skaitmenizavimo iššūkiams, tapti daug didesniu žaidėju nei vien tik Lietuvos ryšio ir informacinių technologijų (IT) operatorius – konkuruoti su didžiaisiais IT rinkos dalyviais „Facebook“, „Apple“, „Amazon“, „Netflix“, „Google“.

G. Kaminskaitė-Salters penktadienį davė trumpą kelių minučių interviu BNS iš karto po to, kai pranešta apie jos naujas pareigas – nuo kovo 1-osios ji pakeis 5,5 metų įmonei vadovaujantį Daną Strombergą.

– Koks yra Jūsų uždavinys numeris vienas?

– Aš manau, kad pagrindinis mūsų tikslas yra skaitmenizacija ir tai yra dėl dviejų priežasčių: visų pirma, mūsų klientai, tiek B2C (angl. business-to-consumer), tiek B2B (business-to-business) juda link skaitmenizacijos ir yra tas noras daryti viską greitai, neatsistojant nuo sofos. Ką mes turime patenkinti – mūsų siekiamybė yra būti absoliučiai geriausiais klientų aptarnavime.

Mes nežiūrime, ką daro konkurentai, kokie jų planai.

Žinoma, tai mums padės suvaldyti išaugusius kaštus dėl sprogusių energetikos kainų. Mūsų įmonė tam pasiruošusi, labai sistemingai dirbame, kad galėtume savo įmonę transformuoti iš vidaus ir pasiruošti skaitmenizacijos iššūkiams, bet dabar tai bus pagrindinis mūsų uždavinys.

– Konkurencija šioje rinkoje turbūt yra didžiausias variklis. Kur dar matote nišų, kur yra „Telia“ stiprybė konkurencinėje kovoje?

– Konkurenciją apibrėžčiau plačiau – sakyčiau, kad tie du kiti ryšio operatoriai yra tik mažoji dalis mūsų konkurentų –  konkurencija yra ir su didžiaisiais taip vadinamais faang'ais (FAANG – didžiųjų informacinių technologijų rinka, kompanijų akronimai) – tai yra „Facebook“, „Amazon“, „Netflix“, „Google“ ir taip toliau. Mes save irgi matome daug didesniu žaidėju nei ryšio operatorius – turime savo televizijos paslaugą, fiksuotą ir mobilų ryšį, B2B paslaugas, tarp jų  – ir augančius IT pardavimus, labai sudėtingus sprendimus patiems didžiausiems klientams.

Turime žiūrėti holistiškai ir išsiskirti tarp savo klientų ne tik prieš kitus konkurentus vietinius, bet ir prieš tuos didžiuosius gigantus. Ir jaučiame, kad mūsų supratimas vietinės rinkos, buvimas joje, buvimas arti kliento, greitis aptarnaujant, tai, kad esame pasiekiami, visa tai mums leidžia jaustis stipriais. 

– Ar 5G ryšys jau įsivažiuoja ir čia viskas sklandžiai klostysis, ar čia dar yra iššūkių?

– „Telia“ yra absoliutus 5G lyderis ir tuo mes didžiuojamės, manome, kad jo plėtra tęsis ir tarp konkurentų, bet šioje vietoje mes esame ramūs, kad esame užėmę tvirčiausias pozicijas. Iš „Telia“ perspektyvos žiūrint, tai yra labai gerai valdoma sritis.

– Pernai net ir esant energetinių iššūkių įmonės pajamos augo, pelnas nedaug smuktelėjo, rezultatai geri. Ar šiemet keliate dar didesnius finansinius finansinius? Kur dar yra augimo potencialas?

– „Telia“ visada sau kelia labai ambicingus tikslus ir tikrai nėra mūsų tikslas užmigti ant laurų pasiekus nuostabius 2022 metų tikslus. Nemiegame ir kovojame toliau.

– Ginčas su „Bite“ dėl „Mezon“ pralaimėtas galutinai, ar vis dar turite kažkokių nuoskaudų dėl to?

– Mes nežiūrime, ką daro konkurentai, kokie jų planai, mes koncentruojamės į savo tinklą, į jo galimybes, taip kad net nežinau, ką čia komentuoti.


Bendrovėje G. Kaminskaitė-Salters dirba nuo 2015 metų – ji vadovavo Teisės ir korporatyvinių reikalų, Pardavimo ir klientų aptarnavimo komandoms, o nuo 2021 metų spalio laikinai ėjo „Telia Denmark“ verslo klientų vadovės pareigas.

2014-2015 metais ji yra dirbusi Lietuvos prezidento vyriausiąja patarėja, 2011-2014 metais – „Ofgem“ Energijos vartojimo efektyvumo programų direktore, 2009–2012 metais –  Didžiosios Britanijos Tarptautinės plėtros departamento (DFID) patarėja, 2003–2005 metais – „Freshfields Bruckhaus Deringer“ advokate.

G. Kaminskaitė-Salters yra Nyderlandų Mastrichto universiteto teisės mokslų daktarė ir Jungtinės Karalystės Oksfordo universiteto tarptautinių santykių magistrė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aišku

Aišku portretas
Shwabrinė statytinė pūs jų dūdą.

gėda

gėda portretas
taip nusikonkuravot,kad telia tv tapo pajuokų objektu.Eilinis pilietinis, neperkantis netflix, hbo ir pan., žiūri 2010 m senienas po 2 kartus per metus:).Telia giriasi kanalų skaičiumi?Bet tai Marijampolės tv,Dzūkijos tv, Šiaulių tv.Jau nekalbant apie 5-6 ukrainiečių serialų kanalus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių