ERGO jubiliejaus dovana – vietoje garažų žaliuos 5 tūkst. medžių giraitė

  • Teksto dydis:

Dar pavasarį pakvietusi žmones dalyvauti specialiame žingsnių iššūkyje „Tūkstantis priežasčių eiti su ERGO“ ir už surinktus žingsnius sodinti medžius, jubiliejų švenčianti draudimo bendrovė ERGO ištesėjo duotą pažadą. Antradienį Verkių ir Pavilnių regioniniame parke, Ožkinių gatvėje, miškininkai, padedami ERGO savanorių, pasodino 5 tūkstančius ąžuolų ir kitų medžių.

Toks iššūkis ir dovana, teigia iniciatyvos organizatoriai, prisidėjo ne tik prie gražesnės aplinkos kūrimo, bet ir bendruomenės sveikatos puoselėjimo.

Kaip pasakoja šiemet 30 metų jubiliejų mininčios bendrovės ERGO vadovas Tadas Dovbyšas, daugiau nei pusę metų mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ vartotojai buvo kviečiami žingsniuoti ir auginti virtualius medžius, taip didindami sąmoningumą apie kiekvieno asmeniškai paliekamą pėdsaką aplinkoje. Motyvuodama gyventojus eiti, bendrovė ERGO įsipareigojo virtualius medžius paversti tikrais – pasodinti juos specialiai tam skirtoje vietoje Vilniuje.

Pirma buvo išsikeltas tikslas nužingsniuoti 4,2 milijardo žingsnių, tačiau šis tikslas buvo gerokai viršytas. Daugiau kaip 10 tūkst. prie iššūkio prisijungusių žmonių išreiškė norą užauginti kuo didesnį mišką, taip iliustruodami, jog jiems išties svarbi aplinka, kurioje gyvena.

„Medžių sodinimas Lietuvoje nėra naujiena – mūsų žmonės visais laikais jautė palankumą gamtai ir gyvena dermėje su ja. Šiandien dar daugiau prasmės suteikia ir tai, kad ąžuoliukai ir kiti medeliai žaliuos vietoje čia anksčiau buvusių senų garažų. Verkių parke auganti giraitė taps reikšmingu pokyčiu miesto veidui ir biologinei įvairovei bei padės mums įgyvendinant vieną įmonės tikslų – rūpintis Lietuvos miškais“, – įsitikinęs ERGO vadovas.

Programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė-Vilčiauskė akcentuoja, kad žingsniuodami žmonės galėjo ne tik auginti virtualius medžius ir taip pasirūpinti gamta, bet ir pagerinti savo sveikatą. Tai ypač aktualu būtent pandemijos akivaizdoje.

Organizatorių nuotr.

Galbūt toks noras prisidėti prie vieningų tikslų įgyvendinimo yra ir viena mūsų sėkmės paslapčių, padėjusių užaugti iki solidaus jubiliejaus.

„Ilgą laiką gyvenome sudėtingomis sąlygomis, izoliacija ir neapibrėžtumas dėl ateities sukėlė nemažai emocinių sunkumų, streso. Ne paslaptis, jog su jais susidoroti padeda aktyvi veikla, tad ši iniciatyva padėjo ne tik pasiekti sinergiją su gamta, bet ir paskatino pagerinti savo sveikatą“, – teigia viena iššūkio organizatorių.

Prie iniciatyvos reikšmingai prisidėjo ir ERGO akcininkė, viena didžiausių pasaulyje perdraudimo grupių „Munich Re“, kurios parama leido 3,5 karto padidinti sodinamų medžių kiekį. O 50 ERGO darbuotojų prisidėjo savanoriškai sodindami medelius.

Organizatorių nuotr.

„Galima sakyti, kad šioje vietoje pasodinta giraitė yra dovana mums visiems. Galbūt toks noras prisidėti prie vieningų tikslų įgyvendinimo yra ir viena mūsų sėkmės paslapčių, padėjusių užaugti iki solidaus jubiliejaus. O augant atsiranda ir daugiau galimybių dalintis su bendruomene“, – teigia ERGO vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių