Vyriausybė: už neįvykusią kelionę žmonės galės gauti kuponus

  • Teksto dydis:

Siekiant išsaugoti turizmo verslą ir keliautojų lėšas dėl koronaviruso krizės atšaukus keliones jų organizatoriai galės siūlyti klientams vienerius metus galiojantį kuponą.

Jo vertė turės būti ne mažesnė, nei už kelionę sumokėta suma.

Tokiam Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui keisti Lietuvos turizmo įstatymą trečiadienį pritarė Vyriausybė. Galutinį sprendimą priims Seimas.

Laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sako, jog tai leis susitarti, kad turistai neprarastų sumokėtų pinigų, o agentūros išsaugotų darbo vietas, išvengtų bankroto ar nemokumo.

Siūloma, kad žmogui nepanaudojus kupono per 12 mėnesių, kelionių organizatorius privalės per 14 dienų grąžinti sumokėtus pinigus.

Seimo ekonomikos komitetas antradienį pritarė Lietuvos turizmo asociacijos siūlymui įteisinti kuponus, suteikiančius teisę neišvykusiems į suplanuotas keliones žmonėms atostogauti vėliau.

Asociacijos atstovė Viktorija Molytė sakė, kad ankstesni Vyriausybės pasiūlymai neatitinka nebeveikiančių įmonių poreikių. Anto jos, kelionių agentūros už dėl pandemijos atšauktas keliones pinigų grąžinti neturėtų, o išeitis būtų kuponai.

„To grąžinimo prie tokių aplinkybių, kai pasaulinė pandemija, uždarytos sienos – niekas tų pinigų negrąžina“, – komiteto posėdyje sakė V. Molytė.

Anot V. Molytės, kuponų sistemą jau turi Lenkija, Malta, Belgija, Prancūzija ir Italija.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos duomenimis, Lietuvoje veikia 252 kelionių organizatoriai, iš jų 116 – išvykstamojo, 40 – vietinio, 96 – atvykstamojo turizmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Talonas

Talonas portretas
Vagnorkes

Rasuolė

Rasuolė portretas
Ar ne per daug rūpesčio turistams?tyrimu žmonės negauna,nežino kas jiems ar peršalimas ar covid.Lektuvai parupinti,gal ir keliones nįvykusias apmokės.Absurdas

Manau

Manau portretas
Kai nebuvo to turizmo,nebuvo ir šitokių virusų.Dabar suvežą visą br ūdą pas mus.Ir sergame ir tie kurie nekeliauja
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių