VMI: iki pirmadienio pajamas dar turi deklaruoti apie 200 tūkst. gyventojų

Likus keturioms dienoms iki 2021 metų pajamų deklaravimo pabaigos gyventojai jau pateikė per 1,2 mln. deklaracijų, bet dar apie 200 tūkst. dar turi tai padaryti iki pirmadienio darbo dienos pabaigos.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis sako, kad iš jau deklaravusiųjų  302 tūkst. valstybei sumokės 264 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčių (GPM), o 762 tūkst. – turėtų susigrąžinti 227 mln. eurų sumokėto GPM.

„Preliminariais VMI duomenimis, iki pirmadienio darbo dienos pabaigos dar apie 200 tūkst. gyventojų turėtų deklaruoti pajamas, iš jų daugiau nei pusė – 105 tūkst. – yra praėjusiais metais vykdę individualią veiklą“, – BNS sakė M. Endrijaitis.

Jo teigimu, net ir tuo atveju, jei įregistravęs individualią veiklą gyventojas pernai pajamų negavo, deklaraciją jam pateikti būtina. VMI duomenimis, 187 tūkst. tokių žmonių šiemet jau deklaravo 696 mln. eurų pajamų ir 63 mln. eurų mokesčių.

Pasak M. Endrijaičio, 342 tūkst. gyventojų, teisingai deklaravusių pajamas, VMI jau grąžino 103 mln. eurų GPM permokų. Visos permokos bus pervestos iki liepos 31 dienos.

Anot VMI viršininko pavaduotojo, turto deklaracijas iki penktadienio popietės jau pateikė 45 tūkst., tačiau antra tiek – apie 54 tūkst. gyventojų jas dar turi pateikti.

VMI skaičiuoja, kad jau daugiau nei 450 tūkst. gyventojų pateikė prašymus skirti dalį sumokėtų mokesčių paramai. Pernai 460 tūkst. gyventojų tam skyrė 21 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių