VMI aiškinasi, kodėl 280 tūkst. dirbančiųjų gauna mažiau nei 800 litų

Mokesčių inspektoriai aiškinasi, kodėl Lietuvoje apie 280 tūkst. dirbančiųjų gauna mažiau negu minimali alga ir ar jie dirba visą dieną.

„Juos mes traktuojame kaip žmones, kurie dirba pusę darbo dienos ir užma ne pilną etatą“, - Seimo Biudžeto ir finansų komitete trečiadienį vykusioje diskusija, kaip valstybės institucijos kovoja su „šešėline“ ekonomika, sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Pasak jo, 5 tūkst. įmonių mokesčių inspekcijai turės pateikti paaiškinimus. Prašymus įmonėms mokesčių inspektoriai jau išsiuntė.

„Pagal tą klausimyną bandysime suprati, kokias funkcijas tie darbuotojai įmonėje atlieka ar jos nuolatinės, ar ne“, - sakė A.Klerauskas.

Anot Valstybinės darbo inspekcijos vadovo Viliaus Mačiulaičio, iš viso Lietuvoje 6 tūkst. žmonių, dirbančių įmonėse, kuriose yra per 10 darbuotojų, gaunančių mažiau negu minimalią algą.

„Kiekis yra milžiniškas ir vieni mes neturime pajėgumų visą problemą išspręsti“, - parlamentarams sakė jis.Dabar MMA yra 800 litų.


Šiame straipsnyje: MMAmokesčiaiMinimali alga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Už 100 tūkst.

Už 100 tūkst.  portretas
Šveicarijoje gyvena 7,6 mln. gyventojų. Rusijoje gyvena 140 mln. Lietuvoje yra 3,0 mln. gyventojų. Šveicarijoje referendumui inicijuoti reikia 50 tūkst. parašų, renkami 100 dienų; konstitucinei iniciatyvai reikia 100 tūkst. parašų, renkami 18 mėnesių. Rusijoje reikia 2 mln. parašų, imant pagal Lietuvos principą reikėtų 14 mln. parašų. Lietuvoje referendumui inicijuoti reikia 300 tūkst. parašų, renkami 3 mėnesius. UŽ DEMOKRATIJĄ LIETUVOJE!

dirbantis

dirbantis portretas
„Kiekis yra milžiniškas ir vieni mes neturime pajėgumų visą problemą išspręsti“, - parlamentarams sakė jis.Dabar MMA yra 800 litų." Tau nereikia nieko aiškintis ir rašinėtis su nesąžiningom įmonėm - tu gerdamas kavą paskaityk svetainę "skundai.lt" Garantuoju - 90 procentų ten skundžiamų įmonių taps tavo "klientais". Jau net antraštė kelia juoką, ypatingai žodis"aiškinasi" - nu kiek galima aiškintis. Gal tol, kol visi dirbantieji gaus mažiau arba nieko.

Paprastai

Paprastai portretas
Tie visi gaunantys maziau nei 800 litu dirba privaciose firmose. Ir jokie Vyriausybes nutarimai jiems nepagelbes. Kas trukdo verslininkams jiems moketi didesnes algas ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių