V. Šapoka apie bankų mokestį: reikia išklausyti visų nuomones

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad, svarstant naują bankų mokestį, būtina surengti diskusiją, kurioje būtų išgirstos visos pusės.

„Yra būtina suorganizuoti diskusijas, kur būtų visos nuomonės išgirstos. Tarp jų ir Lietuvos banko, kokias tai gali sukelti pasekmes, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, verslo atstovų, kaip tai gali paveikti investicinį klimatą, įtaką finansų sektoriui. Tokia diskusija būtina“, – Vyriausybės valandoje Seime sakė V. Šapoka, atsakydamas į konservatorės Gintarės Skaistės klausimą.

Pasak jo, Vyriausybė yra atkreipusi dėmesį, kad būtina išlaikyti procedūras, kurias numato teisės aktai, – tarp jų ir nuostatą, kad įstatymo įsigaliojimui turi būti palikta pusė metų.

„Atkreipėme dėmesį, kad yra alternatyvų – svarstant šitą klausimą galbūt geresnė alternatyva įsivertinti peržiūrint sąnaudų pripažinimo tvarką, kur bankų sektorius tam neprieštarautų“, – kalbėjo finansų ministras.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) narys Zbignevas Jedinskis siūlo apmokestinti finansų rinkos dalyvių turtą, jei šio mokesčio mokėtojo turto vertė viršija įstatymo projekte nustatytą dydį (300 milijonų eurų). Šis turtas būtų apmokestinamas 0,03 procento mėnesiniu finansų rinkų dalyvių mokesčio tarifu.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) yra nutaręs dėl šio mokesčio kreiptis ne į Europos centrinį banką, bet į Lietuvos institucijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

 Skaitytojas portretas
Mano nuomone reikia apmokestinti ne prekybininkų apyvartą ir bankų turtą, bet padidinti pelno mokestčius bent iki 20 procentų.Be to mažinkite savo draugams ir gentainiams teikiamas mokestines nuolaidas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių