Užmojis: iš statytojų, įrengiančių priedangas, neimti infrastruktūros plėtros įmokų

Gyvenamosios paskirties namų statytojus, įsipareigosiančius savo lėšomis statinyje įrengti priedangas, siūloma atleisti nuo savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos arba ji būtų sumažinama.

Kaip BNS sakė pataisos iniciatorius Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis, pakeitimas statytojus turėtų paskatinti aktyviau investuoti į priedangas.  

„Tam, kad paskatintume statyti priedangas. Tokia nuolaida paskatintume. Kad tie, kurie statosi, galvotų ir apie apsaugą“, – teigė politikas.

„Dabar namus žmonės statosi, bet neįsirengia priedangų“, – pridūrė V. Pranckietis.

Savivaldybė, įvertinusi projekto vertę, nuolaidą statytojui nustatytų individualiai.  

V. Pranckiečio teigimu, dabar Lietuvoje trūksta priedangų.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkės Aistės Gedvilienės teigimu, priedangų, kuriose galėtų slėptis ir aplinkinių namų gyventojai, įrengimo išlaidos galėtų būti prilyginamos infrastruktūros plėtros įmokoms.

„Nemanau, kad tai projektas, kuris išsprendžia priedangų klausimą, tai viena iš galimybių, kad atsirastų daugiau priedangų“, – teigė komiteto vadovė.  

Šiuo metu galiojantys teisės aktai nenumato lengvatos statybų vystytojams, kurie, projektuodami ir statydami gyvenamuosius namus, įrengtų priedangas.

Savivaldybės infrastruktūros plėtros mokestis yra vienkartinė įmoka, kuri savivaldybei mokama pateikus prašymą gauti statybą leidžiantį dokumentą naujam statiniui ar esamam rekonstruoti. 

Jeigu Seimas priimtų tokią keturių dešimčių parlamentarų paremtą Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo pataisą, ji galiotų nuo kitų metų. 


Šiame straipsnyje: statytojaipriedangosįmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių