Užimtumo tarnyba: darbo paieškos išmokos gyventojus pasieks iki penktadienio

Visi prašymus laikinai darbo paieškos išmokai gauti už birželį pateikę ir iki šiol jų negavę asmenys iki penktadienio sulauks pinigų sąskaitose, praneša Užimtumo tarnyba. Iš viso tokių prašymų už birželį yra pateikę 86,1 tūkst. asmenų, o išmokėta – 20,8 tūkst.

Pirmasis mokėjimo etapas už birželį prasidėjo liepos 17 dieną, tačiau dėl duomenų serverių gedimų Registrų centre išmokų mokėjimas buvo sustojęs ir vėluoja penkias darbo dienas, praneša įstaiga.

Planuojama, kad šią savaitę visiems klientams, pateikusiems prašymus birželį, išmokos bus išmokėtos. Iki liepos 31 dienos iš viso gauta 159,2 tūkst. paraiškų.

„Nemažai prašymų yra užpildyti nurodant nepilnus ar neteisingus asmens duomenis, sąskaitų numerius, kas taip pat apriboja sklandų ir operatyvų duomenų suvedimą į sistemą bei pavedimų atlikimą. Taip pat nemaža dalis prašymų buvo pateikta paskutinėmis birželio mėnesio dienomis, kas taip pat turėjo įtakos išmokos mokėjimo persikėlimui į liepos mėnesį“, – pranešime cituojama Užimtumo tarnybos departamento direktorė Giedrė Vitė.

Darbo paieškos išmoka pradedama mokėti nuo 17 einamojo mėnesio dienos, mokama iki mėnesio pabaigos. Už liepos mėnesį išmokos bus mokamos nuo 17 iki 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimantas

Rimantas  portretas
Ar visi gavote išmoka pateikė paraiska liepos mėnesį?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių