„Tele2“ keis ryšio nuolaidas Ukrainoje – nebebus nemokamų paslaugų

  • Teksto dydis:

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ po mėnesio keis ryšio tarifus Ukrainoje – su lietuviškomis kortelėmis į Ukrainą išvažiavę žmonės nebegalės naudotis nemokamomis paslaugomis.

„Tele2“ vartotojai pirmadienį gavo pranešimus, kad nuo balandžio 27 dienos keičiasi tarptinklinio ryšio tarifai Ukrainoje: su lietuviška kortele išvažiavusiems į šalį skambučio minutė viduje ir į Lietuvą kainuos 30 centų, įeinantys skambučiai – 25 centus, žinutės – po 5 centus, o mobilūs duomenys – 20 eurų už gigabaitą, kai dabar šios paslaugos teikiamos nemokamai.

„Tele2" atstovė ryšiams su visuomene Asta Buitkutė BNS teigė, kad padidinti tarptinklinio ryšio tarifai vis tiek bus mažesni nei galioję iki karo Ukrainoje pradžios.

„Nauji specialūs tarptinklinio ryšio tarifai, kurie yra tris-keturis kartus mažesni už galiojusius iki 2022 metų vasario 24 dienos: (...) skambučiai į Lietuvą ir šalies viduje sieks 30 centų už minutę vietoje 1 euro, skambučiai į trečiąsias šalis kainuos tik 90 centų už minutę vietoje 2,90 euro“, – BNS teigė A. Buitkutė.

Karas Ukrainoje tęsiasi, kaip ir mūsų parama tai šaliai.

Iš Ukrainos pabėgusiems „Tele2“ klientams bendrovė dalino specialias „Pildyk“ SIM korteles, kurias turintiems 3 mėnesius 60 minučių skambučio, žinutės ir mobilieji duomenys yra nemokami o išnaudojus šį laiką SIM kortelių turėtojams galioja įprasta minutės kaina – 5 centai.

Anot A. Buitkutės, bendrovė jau išdalino beveik 40 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams – nemokamai suteikta paslaugų už 2 mln. eurų, o šiuo metu kortelių nebedalina, nes nėra tam poreikio.

„Šiuo metu nėra poreikio. Tada mes tiesiog skyrėm tam tikrą skaičių, nes žinojom, kad atvyks didelis skaičius žmonių, tai dabar jeigu reikia, mes duodam, bendraujam su „Raudonuoju kryžiumi“, bet nebėra kažkokio nustatyto tikslaus skaičiaus“, – BNS teigė A. Buitkutė.

A. Buitkutės teigimu, įmonė Ukrainai suteikia tiek paramos, kiek išgali, o nuo karo pradžios, kai klientai iš Lietuvos į Ukrainą skambino nemokamai, buvo prakalbėta beveik 2,7 mln. minučių, paslaugų kompensuota už daugiau kaip pusę milijono eurų.

„Tokiam kontekste stengiamės suteikti kuo geresnes sąlygas. Kai galim teikti nemokamai, tai teikiam nemokamai. Jeigu galime, sumažiname tuos tarifus ir paliekame kuo mažesnius. Prisidedam tuo, kuo galime“, – BNS teigė „Tele2" atstovė.

Tuo metu „Tele2“ konkurentė bendrovė „Telia Lietuva“ mažiausiai iki vasaros vidurio pratęsė sumažintus mobiliojo ryšio tarifus tarp Ukrainos ir Lietuvos, pranešė bendrovė.

Operatorės klientams skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą toliau kainuos 6 centus už minutę, Ukrainoje ir į Lietuvą – 8,5 cento, o mobilieji duomenys bus pigesni nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių – apie 2 eurus už 1 gigabaitą.

„Telia“ verslo klientų vadovas Danielius Karpovičius pranešime spaudai teigė matantis realią sumažintų tarifų naudą ukrainiečiams.

„Karas Ukrainoje tęsiasi, kaip ir mūsų parama tai šaliai. Nepaisant išaugusių ryšio paslaugų sąnaudų, dar trims mėnesiams pratęsiame dideles nuolaidas skambučiams ir mobiliojo ryšio duomenims tarp Lietuvos ir Ukrainos. Matome, kad sumažinti skambučių tarifai turi realią naudą ukrainiečiams ir į Ukrainą su pagalba dažnai vykstantiems mūsų klientams“, – pranešime teigė D. Karpovičius.

Bendrovė iki šiol visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje yra įsipareigojusi nemokamai suteikti neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių, nuo karo pradžios „Telia“ išdalino beveik 40 tūkst. išankstinio mokėjimo kortelių.

Dabartiniai „Telia“ tarifai galios iki liepos 1 dienos.

Mobiliojo ryšio operatorės „Telia“, „Bitė“ ir „Tele2“ apie specialius taikomus tarifus Ukrainai paskelbė dieną po to, kai Rusija Ukrainoje pradėjo karą.  


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojetele2paramamokestisskambučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių