Susisiekimo ministerijoje veiklą atnaujins jūrinė patariamoji taryba

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerijoje bus atnaujinta jūrinės patariamosios tarybos veikla.

Kaip pranešė ministerija, susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį vykusiame nuotoliniame susitikime su Lietuvos jūrų laivybos atstovais sutarė kartu su jūrine bendruomene nustatyti šios srities strateginius prioritetus, bendradarbiauti sprendžiant laivų savininkams ir jūrininkams svarbius veiklos ir socialinius klausimus. 

Pasak ministerijos, laivų savininkams ir jūrininkams šiuo metu aktualus klausimas – nacionalinės laivų įgulų sudėties reglamentavimas. Lietuvos teisės aktais nustatyta, kad laivo įgulą turi sudaryti ne mažiau kaip pusė Lietuvos, kitų Europos Sąjungos valstybių narių ar Europos ekonominės erdvės valstybių piliečių. Pastaruoju metu šalyje trūkstant kvalifikuotų jūrininkų, laivo mechanikų ir kitų profesijų atstovų, minėtas reikalavimas riboja galimybę įdarbinti daugiau trečiųjų šalių specialistų, ir tai apsunkina laivų įgulų formavimą. Susisiekimo ministerija teigia numatanti kartu su socialiniais partneriais ieškoti bendro sutarimo bei kompromisinio sprendimo.

Lietuvos jūrininkų sąjunga, pasak ministerijos, susitikime kėlė jūrininkams svarbius socialinius klausimus – dienpinigių, socialinės apsaugos ir sveikatos draudimo, gyventojų pajamų mokesčių, paslaugų teikimo užsienio šalių jūrininkams, tarptautinėse konvencijose numatytų teisių įgyvendinimo.

Susitikime dalyvavo Lietuvos laivų savininkų asociacijos, Lietuvos jūrininkų sąjungos, Jūrų kapitonų asociacijos, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos ir kitų socialinių partnerių atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
O, geras. Naujos šiltos vietos išrinktiesiems nusimato

Anonimas

Anonimas portretas
nieko nesugeba tik kurti komisijas tarybas i kurias sodinti savo giminaicius

Marius

Marius portretas
Taip sitoja srityja prblemu milijonas ir niekas cia nieko nearo.O sitas ministriukas pats saves bijo....Keutri metai veltuj.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių