„Sodros“ vadovė: neturime žinių, kad nepasiskiepiję išeitų iš darbo

Nepasiskiepijusiems darbuotojams nuo gruodžio privalant patiems susimokėti už testus ir daliai žmonių grasinus dėl to išeiti iš darbo, atleidimų statistika tokios tendencijos kol kas nerodo, sako „Sodros“ vadovė. Pasak Julitos Varanauskienės, gruodžio pradžioje atleista beveik dukart mažiau žmonių, nei prieš mėnesį.

„Viena vertus, (...) ieškoti įrodymų dėl to, kad nepasiskiepiję darbuotojai, kurie nenori testuotis ar išeina iš darbo, ar suserga, dar per anksti, bet, kita vertus, jei pažiūrėtume atleidimų skaičių, gruodžio pirmas tris darbo dienas atleidimų buvo 3,5 tūkst., o lygiai prieš mėnesį – 6 tūkst.“, – LRT radijui pirmadienį sakė J. Varanauskienė.

Priežastys dėl kurių žmonės išeina iš darbo arba suserga, dažnesniu atveju yra kitos nei privalomų skiepų klausimas.

Jos duomenimis, nedarbingumo dėl ligos gruodžio pirmas tris darbo dienas taip pat buvo perpus mažiau nei lapkritį.

„Priežastys dėl kurių žmonės išeina iš darbo arba suserga, dažnesniu atveju yra kitos nei privalomų skiepų klausimas“, – sakė „Sodros“ vadovė.

Gruodžio 1-ąją įsigaliojo prievolė nepasiskiepijusiems darbuotojams patiems susimokėti už COVID-19 testus. Dalis darbuotojų tuomet sakė, kad išeis iš darbo, kiti teigė, jog kuriam laikui pasiims nedarbingumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tei.

Tei. portretas
Neturi būti mokami tekstai, negali būti jie mokami. Ne žmonės kalti dėl paleisto nuodo.Privalo pasaulio išlaidas padengti kaltininkas ,žmogui visai nesvarbu kiek tai kainuos, tačiau mokami testai ,skiepai negali būti. Skiepai turi būti pačios žmogaus apsisprendimas o ne prievartą. O tie galimybių pasai turi dingti iš akiračio ir kuo greičiau,nes valstybei atėmus iš žmogaus teisę laisvai judėti ,yra pažeista LR Konstituciją ,ko pasekoje valstybė galima paduota i teismą ,su visom piniginėmis kompensacijomis.

taigi

taigi portretas
Tokiu atveju poniai laikas keisti darbą, nes Lietuvai užtenka Gabrieliaus :)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių