Socialdemokratai ragina K. Navicką paremti pienininkus

Tęsiantis krizinei situacijai šalies pieno gamybos sektoriuje, socialdemokratų frakcijos Seime atstovai pareiškė, kad žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas turėtų dėti visas pastangas, kad ūkininkams būtų suteikta būtina parama.

„Turi išgirsti, ypač ministras, kuris turi prisiimti asmeninę atsakomybę, tai būtent jo iniciatyva turi būti didžiausia, kad atsirastų tų pinigų“, – spaudos konferencijoje antradienį Seime teigė socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas.

„Vyriausybės ir asmeniškai Ingridos Šimonytės požiūris į pieno krizę niekuo labai nesiskiria nuo jos požiūrio į visas kitas opiausias ūkio problemas – esą krizę lėmė natūralios išorinės priežastys, valdžia čia niekuo dėta ir nieko negali padaryti, rinka pati susireguliuos. Mums toks požiūris visiškai nepriimtinas“, – kalbėjo Seimo narys.

Socialdemokratas Vidmantas Kanopa pridūrė, kad 40 mln. eurų parama yra minimali, norint suvaldyti šią krizę.

„Socialdemokratai siūlo imtis šių žingsnių pieno ūkių stabilizavimui ir palaikymui: tai nedelsiant reaguoti į situaciją pieno sektoriuje, krizės valdymui būtinas visų valstybės institucijų įsitraukimas, suteikti skubią valstybės paramą pieno gamintojams, nes ta parama, kuri yra būtina, 40 mln. eurų, būtinas minimumas patiriant nuostolius nuo 2023 metų sausio 1 dienos“, – spaudos konferencijoje sakė V. Kanopa.

Lietuvos ūkininkų sąjungos vicepirmininkas Marijus Kaktys teigė, kad ūkininkai jaučiasi negirdimi.

„Tris trečiadienius jau einame prie Vyriausybės ir laukiame susitikimo su premjere. Jokios reakcijos nėra. Atrodo, kad kurčias su neregiu bendrauja“, – sakė M. Kaktys.

LSDP Žemės ūkio komiteto pirmininkas Mindaugas Maciulevičius sakė, kad žemdirbiai anksčiau labai prisidėjo prie krizių valdymo, jie sumoka daug mokesčių, todėl Vyriausybė dabar turėtų jiems padėti.

„Nė vienas ūkis nėra paramos prašytojas, visi ūkiai yra sėkminga ekonomikos sudėtinė dalis, tai yra 7–8 procentai, (...) ūkininkai to paties PVM mokėtojai tikrai moka ir ne vieną, ir ne 40, o ir daugiau milijonų kas metus, tai dalį to paskirti ir padėti ūkininkams išgyventi – mes nekalbam apie tai, kad jie būtų pelningi, mes kalbam, kad jie neužsidarytų, neišsiparduotų“, – spaudos konferencijoje sakė M. Maciulevičius.

K. Navickas pirmadienį pranešė, kad Lietuva sunkumų patiriantiems šalies pieno gamintojams Europos Komisijos (EK) prašo skirti po 18,6 mln. eurų paramos per ketvirtį, kol kainos normalizuosis. Tačiau tokiai paramai reikia visų ES šalių narių ministrų pritarimo, o jo laukti teks apie dvi savaites.

Siekiant stabilizuoti krizinę situaciją sektoriuje, Žemės ūkio ministerija gamintojams iš valstybės biudžeto skyrė 8 mln. eurų paramos už laikomas karves. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

socialdemokratų show/pakazucha

socialdemokratų show/pakazucha portretas
Jei butu navicko veitoj elgtųsi panašiai, nes patys palaiko žalia komunizmą , kuris draudžia bent eilinimas valdyti gyvulines kilmes produktus(mėsą, pieną gal ir kiaušinius).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių