Siūloma 10 proc. pelno mokesčio skirti savivaldybės biudžetui

Siūloma 10 proc. sumokamo pelno mokesčio skirti tiesiogiai į savivaldybės biudžetą, kurioje veikia įmonė.

Siekiant sukurti palankesnes sąlygas verslo kūrimui bei vystymui, pritraukti didesnių užsienio investicijų bei užsienio kapitalo įmonių steigimo šalyje, taip pat siūloma pinigų apskaitos principo pritaikymą padidinti nuo 30 tūkst. eurų iki 2 mln. eurų.

Tai numatančias Pelno mokesčio įstatymo pataisas įregistravo Seimo nariai liberalai Simonas Gentvilas ir Kęstutis Glaveckas.

Pagal siūlomą projektą, „pelno mokestis įskaitomas tokia tvarka: 90 proc. į valstybės biudžetą ir 10 proc. į savivaldybių biudžetus, pagal pelno mokesčio deklaracijoje nurodytą veiklos adresą.“

„Dalies pelno mokesčio įskaitymas į savivaldybių biudžetus sukurs tiesioginį savivaldybių suinteresuotumą verslo sąlygų gerinimu savivaldybėse. Tai ypač naudinga itin inovatyvių įmonių ir aukštos pridėtinės vertės startuolių plėtrai“, – sako įstatymo projekto iniciatorius ir rengėjas Seimo narys S. Gentvilas.

Pinigų apskaitos principo taikymas, anot jo, suteiks smulkioms įmonėms galimybę taupyti apyvartines lėšas ir padidins jų konkurencingumą tiekiant paslaugas su ilgo termino atsiskaitymais.

„2020 m. biudžete numatyta surinkti 843,5 mln. eurų pelno mokesčio. Įskaičius 10 proc. pelno mokesčio į savivaldybių savarankiškus biudžetus, valstybės biudžetas netektų 84,3 mln. eurų. Tačiau mokesčių surinkime taikomas subsidiarumo principas ir reikšmingai išaugęs savivaldybių suinteresuotumas įmonių pelningumu sukurs geresnes verslo sąlygas, kas ilgainiui lems didesnį pelno mokesčio mokėjimą“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Šiuo metu įstatymas reglamentuoja, kad pinigų apskaitos principą gali naudoti įmonės, kurių pajamos per 3 metų laikotarpį neviršija 30 tūkst. eurų, o pelno mokestis mokamas tik į valstybės biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apsiruke

apsiruke portretas
Patvorio Vilniauskaimobomzu ismislas. Centrai (LT Energoja, Telija, Bite, Tele2, Lt dujos ir t.t.) yra Patvoryje Vilniuje, tai ka ju is Lietuvos surinkti pelnai eis tik patvorio kaimo vystymui ABSURDAS. Toki pasiulyma gali pasiulyti tik APSIRUKE PATVORIO VALKATOS !!!!

Gerai jei būtų skiriama

Gerai jei būtų skiriama portretas
Bet su sąlyga kad šios lėšos būtų griežtai tikrinamos. Ir ne savivaldybių kontrolės ir audito skyriaus o valstybinės institucijos.Pvz. LR Finansų ministerijos ar seimo Kontrolės komiteto paskirtų kontrolierių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių