Šiemet kompensaciją už automobilių pritaikymą gavo trečdaliu daugiau neįgaliųjų

  • Teksto dydis:

Nuo šių metų praplėtus galimybes gauti kompensaciją automobilių pritaikymui žmonėms su negalia, per pirmąjį metų pusmetį patenkinta 30 proc. daugiau prašymų nei tuo pat metu pernai, ketvirtadienį praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Pasak SADM, per sausį-birželį patenkinus 631 paraišką, gyventojams kompensuota apie 2 mln. eurų.

Jos teigimu, nuo šių metų kompensacijos žmonės su negalia gali prašyti kompensuoti tiek automobilio įsigijimo, tiek jo pritaikymo išlaidas. Anksčiau valstybė prisidėdavo tik vienu arba kitu atveju, o ne abiem.

„Automobilio techninis pritaikymas žmogui su negalia, pavyzdžiui, lifto ar keltuvo įrengimas automobilyje, reikalauja didelių investicijų. Dėl to priimtas sprendimas šią kompensaciją atskirti į dvi atskiras kompensacijas – lengvojo automobilio įsigijimo ir lengvojo automobilio techninio pritaikymo. Žmogus, jei reikia, gali pasinaudoti viena iš jų arba abiem. Duomenys rodo, kad sprendimas pasiteisino, pagalba pasiekia daugiau žmonių“, – pranešime sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Justina Jakštienė.

Lengvojo automobilio išlaidų kompensacija siekia iki 3500 eurų, o automobilio techninio pritaikymo išlaidų kompensacija – iki 7040 eurų.

Kompensacijos gali būti skiriamos kartą per šešerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių