Seime kelią skinasi iniciatyva blokuoti rūkalų ir alkoholio e. prekybą iš užsienio

Seime skinasi kelią iniciatyva blokuoti rūkalų ir alkoholio prekybą internetu, kai pardavėjai įsikūrę užsienyje – toks ribojimas siūlomas prekybininkams bandant apeiti dabartinį draudimą stipriuosius gėrimus ar rūkalus parduoti nepilnamečiams bei prekiauti e. cigaretėmis su skoniais.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė konservatoriaus Vytauto Kernagio siūlomai Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisai, kuria siekiama dar labiau sugriežtinti virtualią prekybą alkoholiu ir kai kuriais e. cigaretėmis.

Už balsavo 102 Seimo nariai, prieš buvo vienas, o 9 susilaikė.

Pataisa leis Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui nustačius, kad nuotoliu skleidžiama Lietuvos rinkai skirta tabako ar alkoholio reklama, įpareigoti viešojo elektroninių ryšių tinklo paslaugų teikėją tokią informaciją pašalinti arba panaikinti galimybę tokią reklamą pasiekti.

Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkė Morgana Danielė apgailestavo, kad draudimais iki šiol Lietuvoje nieko nepasiekta. 

„Pavieniai siūlymai, be jokios strategijos. Apie žalą puikiai žinoma, bet vis tiek rūkoma“, – teigė M. Danielė.

Seimas nuo šių metų liepos yra uždraudęs įvairių skonių elektronines cigaretes. Prekyba jomis nepilnamečiams ir internetu irgi yra draudžiama, tačiau, V. Kernagio teigimu, nepilnamečiai šiuos rūkalus internetu gali pirkti nevaržomai.


Šiame straipsnyje: alkoholisrūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia kaip su paspirtukais

Čia kaip su paspirtukais portretas
Iš pradžių varė reklamavo diegė ir gyrė. Dabar jau galvoja kaip uždraust ir suvaržyt. Lopatronas pinigams paimt

Viska padarys,

Viska padarys, portretas
kad tik pinigai eitu mafijai,o ne i biudzeta! Blogiausia,kad pasipils surogatai,zmones luosinsis ir mirs...

R

R portretas
Gal todėl vaikai vagia suaugusių žmonių internetinius profilius. Tokiu būdu apeidami visus informacinio turinio apribojimus. Prisiperka žaidimų ir kitų draudžiamų nepilnamečiams prekių ir taip tuština tėvelių ar kitų suaugusių pinigines, korteles ir t.t.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių