Prezidentūra mažina skurdą: pensijos turėtų augti sparčiau nei vidutinė alga

  • Teksto dydis:

Mažinant pensininkų skurdą, Prezidentūra siūlys Seimui įstatymu įtvirtinti, kad indeksuojant pensijas jų augimas būtų spartesnis už vidutinį darbo užmokestį.

„Dėl pastovaus pensijų indeksavimo, spartesnio negu vidutinis darbo užmokestis, mes norėtume tai įtvirtinti įstatymu. Kitais metais, panašu, kad natūraliai – pagal egzistuojančią formulę – pensijos bus indeksuojamos sparčiau negu vidutinis darbo užmokestis, nes šiek tiek lėčiau augs darbo užmokestis negu praėjusiais keliais metais“, – Žinių radijui sakė prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

„Mes norime užtikrinti, kad tai vyktų ne vienerius metus, bet tai būtų tam tikras ilgalaikis procesas, vyktų bent penkerius metus, kad po truputėlį galėtume mažinti santykinį skurdą pensininkų tarpe“, – aiškino patarėjas.

S. Krėpšta tikisi, kad dalis Prezidentūros teikiamų mokestinių pasiūlymų bus teikiami kartu su 2020 metų biudžeto projektu, o dalis siūlymų, įskaitant ir klausimą dėl pensijų indeksavimo, Seimui bus teikiami atskirai.

Šiuo metu vidutinė senatvės pensija yra beveik 345 eurai. Portalas tv3.lt rugsėjo viduryje rašė, kad dėl Socialinio draudimo pensijų įstatyme įtvirtino privalomo indeksavimo kitąmet turėtų didėti 8,11 proc., arba 28 eurais. Finansų ministerija prognozuoja, kad vidutinis darbo užmokestis neatskaičius mokesčių kitąmet didės 7,4 procento.

Pensijos Lietuvoje nuo 2018 metų automatiškai indeksuojamos atsižvelgiant į darbo užmokesčio fondo augimą. Nuo 2018-ųjų dėl indeksavimo jos padidėjo 6,9 proc., o nuo šių metų pradžios – 7,6 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Teisingai biurokratų begalybė kurių turetu buti tik trečdalis. Jie juk išlaikomi mokesčių mokėtojų pinigais,kodel apie juos nekalbama. Pensininkai užsidirbo o Šitie išgamos ,sėdi zmonems ant sprando ir dar nesiskaito.

Augis

Augis portretas
Jūs nesiulikit o rodikit pavizdi kaip sumažinus biurokratų skaičių galima dirbti, panakinkit visokias rentas, buvusių valdininkų privilegijos ir pinigų atsiras

Pilietiškas,

Pilietiškas, portretas
ir vėl bus kreipiamas dėmesys į tuos, kurie nesistengė, tinginiavo ir gauna mažas pensijas - juk reikia mažinti atskirtį , kurti gerovę valstybėje! Čia visai nesvarbu, kiek ir kaip dirbai, kiek mokesčių sumokėjai - svarbu visus suvienodinti! Na, tikri komunistiški kliedesiai - visiems prie to bendro katilo vienodai! Mus tai labai žeidžia! Negi mes dirbome tam, kad išgyventume ir dar šelptume iš mūsų besišaipančius!?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių