Prezidentas pavasario sesijai siūlys paskatą įmonėms, didinančioms darbo užmokesčio fondą

Prezidentas Gitanas Nausėda Seimo pavasario sesijai teiks mokestinę paskatą įmonėms, didinančioms darbo užmokesčio fondo sąnaudas.

Siekdamas paskatinti įmones priimti daugiau darbuotojų ir didinti darbo užmokestį, šalies vadovas po diskusijų su ekspertais planuoja Seimui teikti Pelno mokesčio įstatymo pataisas.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas taip pat ketina Seimui pateikti rengiamą įstatymų projektų paketą dėl teisėjų atrankos modelio pakeitimų.

Pasak pranešimo, taip pat bus sudarytos palankesnės sąlygos teismų veiklos optimizavimui, susijusiam su teisėjų darbo krūvio balansu ir specializacija, nuotolinių posėdžių organizavimu.

Iš viso prezidentas G. Nausėda siūlo į Seimo pavasario sesijos darbotvarkę įtraukti šešias teisėkūros iniciatyvas, be jau minėtų yra siūlymas stiprinti darbingumo netekusių asmenų socialinę apsaugą, dėl didesnio mokesčių sistemos stabilumo siūloma naikinti išlygą, kuri leidžia skubiai kartu su biudžeto tvirtinimu didinti mokesčius.

Šalies vadovas siūlo įtraukti į Seimo pavasario sesijos darbotvarkę ir anksčiau parengtus bei registruotus įstatymų projektus. Pirmuoju iš jų siūloma keisti Viešųjų pirkimų įstatymą įtvirtinant valstybės viešųjų pirkimų strategiją, viešųjų pirkimų centralizavimo, profesionalumo ir procedūrų optimizavimo priemones bei efektyvesnį ginčų nagrinėjimą.

Korupcijos prevencijos ir susijusių įstatymų projektų paketu prezidentas siūlo daugiau korupcijos prevencijos priemonių, didinant viešojo sektoriaus subjektų įsitraukimą ir atsakomybę už šių priemonių įgyvendinimą, taip pat efektyvesnį korupcijos prevencijos koordinavimą valstybės mastu.

Šalies vadovas taip pat siūlo Socialinio draudimo įstatymo pakeitimų, kurių tikslas – nustatyti, kad socialinio draudimo pensijų ir netekto darbingumo kompensacijų dėl nelaimingo atsitikimo darbe bei šalpos išmokų gavėjai turėtų teisę gauti visą nedarbo draudimo išmoką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Perspektyva

Perspektyva portretas
Darbo užmokesčio fondo didinimas reiškia tik vieną. Jei anksčiau verslinykai -viršininkai sau mokėjo 6000 € algas, o darbuotojams- 600 € algas ,- tai dabar padidinus algų fondąverslinykai- viršininkai SAU MOKĖS PO 7000 €, O jų vergai darbuotojai uždirbs net po 650 €,. O už tokią mielaširdingumą prezidentas verslininkams suteiks lmokestinės engvatas. DABAR KLAUSIMAS KAS LIEKA IDIOTU? Samdomas darbuotojas ar pats prezidentas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių