Prezidentas apie PVM lengvatą šildymui: panašu į „nabašnyko“ pašlakstymą žaliąja arbata

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad siekiant suvaldyti brangstančius energetikos išteklius, reikia svarstyt platesnes priemones nei pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata šildymui. Vyriausybės svarstymus sumažinti PVM tarifą šildymui jis pavadino „nabašnyko pašlakstymu žaliąja arbata“.

Prezidentas taip pat mano, kad dabartinės šildymo kompensacijos daliai gyventojų neveikia efektyviai.

„Reikia plataus spektro priemonių. Mes dabar matome, kaip sunkiai veikia mūsų kompensacijos mechanizmas, kai iš esmės žmonės gauna labai menkas sumas kompensacijų už pabrangusius išteklius. Matome kainų tematiką, esu pasirengęs labai platų spektrą pasiūlymų svarstyti kitą savaitę įvyksiančiame frakcijų vadovų ir ministrų susitikime“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Matau, kad kai kurie pasiūlymai, kurie dabartiniu metu yra anonsuojami, galbūt ir yra savotiškas pasirengimas netrukus įvyksiančiai diskusijai. Tai yra gerai, aš tai sveikinu“, – pridūrė jis.

Tačiau Vyriausybės svarstymus sumažinti lengvatinį PVM tarifą šildymui G. Nausėda pavadino „nabašnyko pašlakstymu žaliąja arbata“.

„Kalbant apie PVM lengvatą šildymui, tai truputį panašu į nabašnyko pašlakstymą žaliąja arbata, kadangi iš esmės tas pakeitimas įsigalios kitą šildymo sezoną ir pagal nesudėtingus paskaičiavimus, padės sutaupyti 5-6 eurus. Jeigu su tokia žinute norime nueiti ir pasakyti, kiek daug padarėme mūsų žmonių labui, tai gal geriau neikime“, – sakė prezidentas.

„Turime svarstyti gerokai platesnį spektrą priemonių ir esame pasirengę tai padaryti“, – kalbėjo jis.

Šį šildymo sezoną rekordiškai išaugus sąskaitoms už šilumos energiją Vyriausybė svarsto jau šį šildymo sezoną sumažinti lengvatinį PVM tarifą šildymui nuo 9 iki 5 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Berniukas

Berniukas portretas
Ir vėl patvorinis prezidentas kuršina žmones

a

a portretas
tegu vinioje kur patarinėjo ir atveža kamaza pinigų, nes kai atveria burną nei verkt nei juoktis

ddd

ddd portretas
kaip prezidentas ppasakys tai gali isvirst is klumpiu,aukstas lygis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių